RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Pyeongchangs OL-sjef Cho Yang-ho mener det kun er en naturkatastrofe som kan føre til at de vil flytte enkelte øvelser ut av byen.
Pyeongchangs OL-sjef Cho Yang-ho mener det kun er en naturkatastrofe som kan føre til at de vil flytte enkelte øvelser ut av byen. Foto: Pawel Kopczynski (Reuters)

Utelukker å dele vinter-OL i 2018

Pyeongchangs OL-sjef Cho Yang-ho mener det er helt uaktuelt å flytte enkelte øvelser ut av den sørkoreanske byen.

Under sin første pressekonferanse siden han tok jobben som øverste sjef for vinterlekene i Sør-Korea i 2018, avviste Cho Yang-ho kategorisk at noen konkurranser skulle flyttes.

- Såframt det ikke kommer en naturkatastrofe, vil det ikke bli noen deling av øvelsene. Å snakke om deling på dette tidspunktet skaper kun forvirring og undergraver landets troverdighet internasjonalt, sa OL-sjefen.

Forberedelsen til lekene har ikke gått på skinner så langt. Finansielle problemer, byggeutsettelser og politisk uenighet mellom organisasjonen og lokale og nasjonale myndigheter har skapt store problemer.

Derfor har det blitt foreslått at enkelte øvelser, som bob og aking, kan bli flyttet til Nagano i Japan. Pyeongchang har imidlertid kommet for langt i planleggingen, fortalte Cho Yang-ho.

Lekene skal ifølge rapporter koste over 70 milliarder kroner. I tillegg er det ventet at Gangwon-provinsen, som er blant de fattigste i landet, må bruke titalls millioner på å vedlikeholde de nye arenaene, skriver lokale medier. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere