RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utestengte Johaug har startet jakten mot Seefeld-VM

SMIL: Therese Johaug skal funnet tilbake motivasjonen igjen ifølge trener Pål Gunnar Mikkelsplass. Nå sikter hun mot VM i Seefeld neste år.
SMIL: Therese Johaug skal funnet tilbake motivasjonen igjen ifølge trener Pål Gunnar Mikkelsplass. Nå sikter hun mot VM i Seefeld neste år. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
OL i februar går uten Therese Johaug som fortsatt soner sin dopingdom. Hun er derimot i full trening igjen med sikte på VM i Seefeld neste år, skriver VG.

Therese Johaug (29) fikk OL-drømmen knust da dopingdommen mot henne ble skjerpet av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i august. Hun ble utestengt i 13 måneder av Domsutvalget i Norges Skiforbund, men CAS økte suspensjonen til 18 måneder.

Les også: Millionene renner fortsatt inn for Johaug

Johaug testet positivt for det forbudte stoffet clostebol etter bruk av en krem (Trofodermin) for en solbrent leppe under et høydeopphold i Italia i september 2016.

– Therese har begynt å trene veldig bra. Nå er motivasjonen definitivt bedre og den stiger, sier hennes personlige trener Pål Gunnar Mikkelsplass til VG.

Etter den knusende dommen i august tok hun en liten pause, men har nå begynt å røre på seg igjen i løypene med ski på beina. Planene for vinteren er klar i grove trekk. Hun skal trene på Sjusjøen og i Oslo framover. I slutten av januar reiser hun til Seiser Alm. Da er hun bare en biltur unna for å teste VM-løypene i Seefeld.

I slutten av februar blir det trolig en tur til Colorado hvis det er snø der. Den 15. april kan hun konkurrere igjen, men da er det bare Skarverennet (18. april) igjen av sesongen, og det skal hun ikke gå.

I dag: Nettavisen følger sprinten i Tour de Ski som starter 12.30 med prolog, og 14.40 med finaleheat.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere