RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utfor-renn flyttes fram en dag

Mennenes tradisjonelle utforrenn i Val Gardena kommer til å gå som planlagt, men det blir flyttet fra lørdag til fredag på grunn av lite snø.
Mennenes tradisjonelle utforrenn i Val Gardena kommer til å gå som planlagt, men det blir flyttet fra lørdag til fredag på grunn av lite snø. Foto: Don Emmert (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mennenes tradisjonelle utforrenn i Val Gardena kommer til å gå som planlagt, men det blir flyttet fra lørdag til fredag på grunn av lite snø.

– Jeg ser at arrangørene her har gjort en kjempejobb, for det var ikke mye snø her for en uke siden. Nå er renntraseen ganske bra, særlig i de øverste partiene, der det også er kommet litt natursnø de siste dagene.

– Lenger ned i trassen er det tynnere med snø. Det er ikke nok snø til å lage noe skikkelig målhopp, men det blir renn, både super-G og utfor, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Han sier at det er fornuftig å flytte utforrennet fram til fredag. Det vil gjør at bakken blir mest mulig spart, slik at man slipper å bytte mellom utfortrening og super-G, og tilbake til utfor igjen. Det kunne skapt store bevegelser i underlaget og gjort det vrient å få arrangert renn.

Jansrud favoritt

Det er ikke til å komme fra at Kjetil Jansrud som har vunnet tre av sesongens første fire fartsrenn er blant de heteste favorittene i Val Gardena fredag og lørdag. De siste årene har han da også sikret seg både annen- og tredjeplass i den sagnomsuste bakken med kamelpuklene.

I løpet av de tre siste sesongene er det aldri blitt svakere plassering enn fjerdeplass på Jansrud. Det gir grunn til å håpe også i 2014, for i år har Vinstra-løperen hadde en bedre sesongstart enn noen gang.

Aleksander Aamodt Kilde kjører også fartsrennene i Val Gardena, før begge reiser videre til Alta Badia og førjulsrennet i storslalåm.

Der har det aldri blitt norsk seier. Det er i grunnen aldri blitt noen suksess i den tøffe og utfordrende storslalåmtraseen.

– Jeg tror nok at en løper som Henrik Kristoffersen vil kunne bli så god at han kan vinne i Alta Badia. Det skjer kanskje ikke i år, men jeg tror han kan klare det, sier Kjetil André Aamodt til NTB. Selv klarte han ikke bedre enn fjerdeplassen i Alta Badia. Det klarte han i 1994 og i 1999.

Madonna-avslutning

Verdenscupen avsluttes med slalåmrenn i Madonna di Campiglio 22. desember. Det har tradisjonelt vært en god norsk bakke, der Finn Christian Jagge vant sin aller første verdenscupseier i 1991, og der han også gikk til topps i 1999. Det var første gang han kjørte på Carving-ski.

Siden norske alpinister fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med Ole Kristian Furuseth på slutten av 1980-tallet, er det blitt svært mange gode plasseringer i slalåmrennene i Madonna.

Både Furuseth (1990), og Jagge (1991 og 1999) har vunnet verdenscuprenn i den kjente Miramonti-traseen, og det er blitt topplasseringer på Kjetil André Aamodt, Tom Stiansen, Kjetil André Aamodt og Leif Kristian Haugen også. Sistnevnte klarte en flott 8.-plass forrige gang det var kveldsrenn der i 2012.

I år er det først og fremst Henrik Kristoffersen det stilles forventninger til, men også Sebastian Foss Solevåg kan kjøre seg inn til en topplass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere