RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTSETTER: Ishockeyforbundet har ikke gitt Vålerenga klarsignal på sin søknad om å bli en del av KHL.
UTSETTER: Ishockeyforbundet har ikke gitt Vålerenga klarsignal på sin søknad om å bli en del av KHL. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Utsetter Vålerengas KHL-søknad

Ishockeyforbundet gir ikke klarsignal.

Norges Ishockeyforbund (NIHF) har utsatt behandlingen av Vålerengas søknad om deltakelse i den russiske KHL-ligaen.

I en pressemelding sendt ut fredag ettermiddag begrunnes vedtaket i styremøtet torsdag 27. mars blant annet slik:

- NIHF ser i utgangspunktet positivt på at norske lag deltar i utenlandske serier på et høyere nivå enn den hjemlige Get-ligaen (eliteserien), men henvendelsen fra Vålerenga vedrørende mulig deltakelse i KHL realitetsbehandles ikke av NIHF på nåværende tidspunkt med bakgrunn i at risikoen for redusert verdi av Get med det man per nå vet oppleves større enn muligheten ved å få et lag i KHL.

NIHF skriver at de forutsetter å bli involvert i en eventuell videre prosess og gitt mulighet til å legge premisser for hvordan norsk ishockeys deltakelse i KHL skal utformes.

I pressemeldingen sier ishockeyforbundet at en forutsetning for deres anbefaling til norsk deltakelse i KHL vil være at flertallet av eliteserieklubbene er positive til et norsk lag i KHL.

Ishockeyforbundet er også usikre om dette er det rette tidspunktet for å få et norsk lag inn i KHL, sett i lys av den sikkerhetspolitiske situasjonen mellom Russland og vestlige land. Dette er et forhold de ønsker å avklare med utenriksdepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere