RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mats Zuccarello kan endelig nyte en ferie uten å tenke på sin ishockeyframtid.
Mats Zuccarello kan endelig nyte en ferie uten å tenke på sin ishockeyframtid. Foto: Elsa (Afp)

Uvant trygghet for «Zucca»

Derfor blir denne sommeren spesiell for Mats Zuccarello Aasen.

NEW YORK (NTB): For første gang i NHL-karrieren kan Mats Zuccarello se fram til en sommerferie hvor han ikke må tenke på klubbframtiden. Langtidskontrakten gir ishockeystjernen trygghet.

Etter en lang periode med rykter om at han var på vei bort, skrev Zuccarello under en ny fireårskontrakt med New York Rangers. Tiden da nordmannen måtte nøye seg med toveis- eller ettårskontrakter er forbi.

- Det er jo deilig å ha den sikkerheten. Å vite at det er noen som har troen på deg og tror du kan være her en stund, sier Zuccarello til NTB.

Som lagkameratene Dan Girardi og Henrik Lundqvist i fjor og Marc Staal i år, valgte Zuccarello å fornye med Rangers i stedet for å søke lykken på «free agent»-markedet etter sesongslutt. Drømmen om å vinne Stanley Cup vant fram.

- Det å signere fire år med et topplag og vite at man i hvert fall er med i «miksen» hvert år, er ganske viktig for meg. Det er derfor man spiller hockey, fordi man vil vinne, sier Zuccarello.

Byttehandel

Samme dag som Rangers manager Glen Sather og Zuccarello ble enige om ny kontrakt, fikk klubben en ny stjernespiller i en byttehandel med Arizona Coyotes.

New York-laget valgte å gi bort to unge spillere i John Moore og Anthony Duclair pluss to valg i NHL-draften for å sikre seg Keith Yandle. Rangers fikk også Chris Summers og et av Arizonas valg i draften.

Yandle har vært en av NHLs beste spillere i overtall de siste årene og kan være nøkkelen til suksess i sluttspillet for blåtrøyene.

- Vi vil ha de beste spillerne, og det er bra at vi har fått tak i en spiller av hans kaliber. Det er ikke hver dag man får tak i det. Det kommer til å gi oss en «boost.» Han kommer til å være viktig i slutten av sesongen, sier Zuccarello.

Lundqvist-retur

Hovedgrunnen til at Rangers satser alt på å vinne Stanley Cup i løpet av de neste sesongene heter Henrik Lundqvist. Den svenske landslagskeeperen er 33 år og en av NHLs beste keepere. Ledelsen i klubben vil bygge det beste laget de kan rundt Lundqvist mens han ennå har toppnivået inne.

I januar ble Lundqvist skadd, og han er ventet å være tilbake i løpet av et par uker. Cam Talbot har tatt over som keeper i mellomtiden.

- Han er jo en av verdens beste keepere så det er klart han hjelper laget. Men Talbot står bra nå, og vi tenker ikke så mye på det. Vi lar bare Henke bli frisk, så fokuserer vi på det vi skal gjøre fram til han kommer, sier Zuccarello.

I Lundqvist sitt fravær har laget fortsatt storspillet og vunnet 11 av 15 kamper. Mot Chicago søndag holdt Talbot nullen og Rangers vant 1-0 etter forlengning.

- Det viser jo at vi har et godt lag her inne som er sterkt og solid, sier Zuccarello. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere