*Nettavisen* Sport.

Uventet motstand for Petter Northug

NORGESCUP: Petter Northug skal etter planen gå norgescup kommende helg. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Petter Northug (32) får uventet motstand når han skal gå norgescup på Gålå kommende helg.

20.11.18 09:58

Mens store deler av det norske landslaget reiser til verdenscupåpningen i finske Kuusamo, jobber Northug fortsatt med å komme seg i bedre form etter en trøblete sesongoppkjøring.

Nå skal han etter planen stille til start på fredagens 15-kilometer og lørdagens sprint under norgescupen på Gålå.

Northug har fortalt at han trenger en bekreftelse på at kroppen fortsatt tåler påkjenningen fra trening og renn, og konkurransene på Gålå blir dermed en ny test etter at han også deltok på Beitostølen i helgen.

Les også: Bjørgen gikk bort til Eckhoff med klar beskjed

Uventet løper påmeldt

Selv om mange av verdens beste løpere stiller til start i Kuusamo, kan Northug riktignok vente seg hard konkurranse også på Gålå.

Ikke bare er det flere norske utøvere som ventes å gi trønderen hard kamp, men også et utenlandsk navn er noe uventet registrert på påmeldingslistene.

Rennsekretær Solveig Rønn bekrefter nemlig til Nettavisen at tidligere olympisk mester Dario Cologna også har meldt seg på helgens renn.

- Påmeldingslisten blir ikke lagt ut før påmeldingsfristen går ut i kveld klokken 12, men Dario Cologna er påmeldt, sier Rønn til Nettavisen.

Sveitseren skal etter planen gå 15 kilometer friteknikk fredag og 15 kilometer klassisk søndag, og står dermed over verdenscupåpningen i Kuusamo.

Klikk på bildet for å forstørre.

TIL NORGE: Dario Cologna går norgescup kommende helg. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Satser mot VM

I et intervju med den sveitsiske TV-kanalen SRF legger han ikke skjul på at han aldri har fått det særlig bra til i Kuusamo og at han nå tenker å starte verdenscupsesongen på Lillehammer i slutten av måneden.

For i likhet med Northug er det VM som er det store målet for Cologna denne vinteren.

- Det er der jeg ønsker å kjempe om medaljer. Verdenscupen sammenlagt er ikke topprioriteringen, sier Cologna til SRF.

Han forteller samtidig at han har hatt en sesongoppkjøring uten sykdom og skader. Likevel er han spent på hvordan han ligger an.

- Det er vanskelig å vite hvordan man står etter syv måneder med trening, sier sveitseren.

Første indikasjon får han altså på Gålå kommende helg.

Les også: Satt i bilen med Sundby da hun fikk den tragiske beskjeden

Northug har gitt seg selv en frist

En annen som er spent på egen utvikling er nevnte Northug. Etter lørdagens sprintrenn på Beitostølen gjorde han det klart at han må se bedring i løpet av de kommende ukene for at han skal gidde å fortsette satsingen frem mot VM.

- Hvis det ikke gåes fort på ski i midten av desember da er det slutt. Da er kvaliken over og da får vi se om det blir noe mesterskap, sa Northug.

Trolig er det Skandinavisk cup i midten av desember i Östersund som blir arenaen Northug må overbevise seg selv om at det er verdt å fortsette satsingen frem mot VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag