Vålerenga brukte spiller ulovlig

Vålerenga's Eric Chouinard har spilt uten nødvendig arbeidstillatelse i Get-ligaen. Her mot Frisk Asker's Theodor Hestnes under ishockeykampen mellom Frisk Asker og Vålerenga i Askerhallen. Vålerenga vant kampen 3-1. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Vålerenga's Eric Chouinard har spilt uten nødvendig arbeidstillatelse i Get-ligaen. Her mot Frisk Asker's Theodor Hestnes under ishockeykampen mellom Frisk Asker og Vålerenga i Askerhallen. Vålerenga vant kampen 3-1. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Var sentral da Vålerenga ble seriemester.

18.03.14 13:39

Eric Chouinard har spilt for Vålerenga uten å ha en nødvendig arbeidstillatelse, skriverStavanger Aftenblad.

Vålerenga avsluttet samarbidet med spilleren forrige uke, men ønsket da ikke å kommentere årsaken videre.

Nå opplyser altså UDI til Stavanger Aftenblad at de ikke kan finne spilleren i deres register, noe som betyr at Chouinard ikke har hatt gyldig arbeidstillatelse under hans tid i Oslo-klubben.

Sentral for Vålerenga
Chouniard kom til Vålerenga i januar og har scoret sju ganger på 16 kamper i grunnserien.

33-åringen har også spilt i sluttspillet for Oslo-klubben, men forrige uke kom altså meldingen om at samarbeidet var avsluttet.

Generalsekretær Jon Haukeland i forbundet sier til Aftenbladet at det er mulig å spille eliteseriehockey uten arbeidstillatelse, men at han da ikke kan motta lønn.

- Risikerer karantene
UDI opplyser riktignok til Aftenbladet at de kan komme til å se nærmere på saken. Det betyr at Oslo-klubben risikerer å bli politianmeldt, som kan føre til en karantene som sier at de ikke får ansette arbeidstakere fra land utenfor EØS i en periode.

Chouniard har tidligere spilt for NHL-klubbene Montreal Canadiens, Philadelphia Flyers og Minnesota Wild.

Direktør i Vålerenga hockey, Jan Tore Kjær, har ikke svart på Nettavisen henvendelser tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.