Vålerenga knuste Frisk: - De virker slitne

OVERLEGENT: Daniel Sørvik og Vålerenga er én seier unna semifinale i NM etter en knusende seier over Frisk lørdag.

OVERLEGENT: Daniel Sørvik og Vålerenga er én seier unna semifinale i NM etter en knusende seier over Frisk lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Landslagsback tror likevel på tøffere kamp hjemme mandag.

15.03.15 01:05

FRISK ASKER - VÅLERENGA 1-8:

Vålerenga har svingt voldsomt i prestasjonene denne ishockeysesongen.

Etter 0-3-tapet i forrige møte i Askerhallen, responderte VIF med å vinne 7-3 i Jordal Amfi torsdag.

Lørdag fortsatte framgangen med hele seier 8-1 på borteis i Asker.

- Vi sleit jo med å score i de første kvartfinalekampene, men det ser ut som det har løsna nå. Jeg vil si vi var mye bedre enn Frisk i denne kampen. De har gått på lite folk lenge, både i sluttspillet og før det, og de virker slitne, sier Vålerengas Daniel Sørvik til Nettavisen.

Landslagsbacken var blant dem som fikset mål for oslolaget i nedsablingen av Frisk lørdag. De andre var Tobias Lindström (2) Jørgen Karterud (2), Niklas Bröms, Simon Gamache og Mathias Trygg.

Thomas Valkvæ Olsens tidlige utligning til 1-1 ble en laber trøst for hjemmelaget.

Venter tøffere motstand

Sørvik tar likevel ikke lett på oppgaven med å vinne den fjerde og avgjørende seieren. Han tror på en revansjsugen motstander i Jordal Amfi mandag kveld.

- Jeg regner med at Frisk er gira på å reise seg. Det er ikke noe som er avgjort ennå. Men de ser slitne ut. Vi har brukt flere spillere over tid og bør ha gode sjanser, fortsetter VIF-spilleren.

Tross et spillemessig overtak til de to siste årenes tapende NM-finalist i de fleste kvartfinalekampene, sto det likevel 2-2 i kamper før lørdagens oppgjør.

Da den viktige femte kampen i Askerhallen sto for døra, var Vålerenga langt mer effektive enn i starten av kvartfinaleserien.

I forrige møte i Askerhallen hadde Espen «Shampo» Knutsens spillere 38 skudd på mål, uten å overliste Nicklas Dahlberg bakerst hos Frisk. Lørdag ble det åtte mål på 36 avslutninger mot den svenske keeperens bur.

- Smartere

- Vi har skutt mye i alle matchene, og jeg føler at vi har vært et bedre lag enn Frisk. I dag skjøt vi vel smartere og passa pucken når vi skulle gjøre det, sier Daniel Sørvik til Nettavisen.

Han er også godt fornøyd med hvordan Vålerenga framsto bakover på banen.

- Å slippe inn ett mål på bortebane i en NM-kvarftinale er veldig bra, fastslår han.

Sparta tok tilbake overtaket i kvartfinaleserien mot Lørenskog med 4-2-seier hjemme i Sarpsborg. Også Sparta leder 3-2 i kamper før neste duell i Lørenskog ishall mandag.

Jonas Karlsson, Victor Panelin Borg og Niklas Roest førte sarpingene opp i 3-0, før Lørenskogs Robin Sterner reduserte da gjestene var en spiller mindre på isen.

Nathan Condon scoret Spartas fjerde, før Sterner satte inn sitt andre, og kampens siste mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.