*Nettavisen* Sport.

Vålerenga med enda en brakseier

NY STORSEIER: Vålerenga knuste Lillehammer 8-1. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Espen «Shampo» Knutsen ser ut til å ha vekket sine VIF-spillere.

30.10.14 21:17

VÅLERENGA - LILLEHAMMER 8-1:

Espen «Shampo» Knutsen ser ut til å ha vekket sine VIF-spillere. Torsdag ble det 8-1 over Lillehammer i ishockeyens eliteserie etter Niklas Bröms-show.

- Det var jo på tide at det løsnet. Det har tatt tid for meg, og jeg har tenkt og fundert mye, kanskje litt for mye, sier Bröms til NTB.

Svensken kom til VIF i starten av august.

- Nå føles det som om lasset på skuldrene mine ble borte. Vi satser på å slå Stjernen i neste kamp og ikke minst Stavanger etter den. Da starter reisen oppover for oss som lag, sier han.

Det var lagets tredje seier på de fire siste kampene. Men sesongen totalt er ganske svak med sju tap på 15 forsøk. Med torsdagens seier klatret laget iallfall til øvre tabellhalvdel.

Bröms ble den store spilleren på Jordal Amfi. Svensken hadde fire assist og et mål. Han hadde tre målpoeng totalt på de fire foregående kampene og opplevde ketsjupeffekten torsdag.

Stjernen fikk ganske lett spill borte mot Kongsvinger til 5-2-seier.

Langt jevnere ble det mellom Lørenskog og Manglerud/Star. Der vant hjemmelaget 2-1 etter spilleforlengning. Mats Frøshaug scoret seiersmålet.

Frisk Asker snudde 1-2 til 4-2 i siste periode mot serietoer Sparta Sarpsborg, og dermed har Stavanger sju poengs luke på tabelltopp.

Serielederen spilte sin kamp i serierunden allerede tirsdag og slo Storhamar 3-2 borte etter forlengning. (©NTB)

Eliteserien ishockey torsdag, 15. runde:

Frisk Asker – Sparta Sarpsborg 4-2 (1-0, 0-2, 3-0), Kongsvinger – Stjernen 2-5 (0-1, 2-4, 0-0), Lørenskog – Manglerud Star 2-1 e.f. (0-0, 0-1, 1-0, 1-0), Vålerenga – Lillehammer 8-1 (3-0, 3-0, 2-1).

Spilt tirsdag: Storhamar – Stavanger 2-3 e.f.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.