RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga på revansjejakt

FEM ÅR SIDEN SIST: Vålerenga har ikke vunnet NM-sluttspillet siden 2009.
FEM ÅR SIDEN SIST: Vålerenga har ikke vunnet NM-sluttspillet siden 2009. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Fem års tørke kan ta slutt.

Det er vinnerkultur i veggene på Jordal Amfi, hetes det, men tross iherdige forsøk har Vålerengas ishockeygutter ikke vunnet kongepokalen siden 2009.

Vålerenga jakter sin 27. bøtte, mens Stavanger kan ta sin fjerde. Stavanger Oilers er klar for sin femte strake NM-finale og den sjette totalt i laget relativt korte periode. Vålerenga har de fleste NM-gullene sine fra den gang norsk ishockey ble kalt «trikkeserien».

Sentrale menn borte

I fjorårets finaleserie ble Stavanger for sterke og vant 4-2 i kamper over Vålerenga til tross for at Oslo-laget også i fjor hadde fordel av å kunne spille hjemme flest ganger.

Fredag kveld er det duket for en ny batalje i den slitne OL-hallen i Oslo øst. Vålerenga viste imponerende form da Stavanger ble sendt hjem med 1-7 i kofferten sist lagene møttes i seriefinalen på Jordal. Den gangen handlet det meste som Espen «Shampo» Knutsens menn, men mye har skjedd siden den gang.

De rutinerte spillerne Brendan Brooks og Eric Chouinard er ute av laget og landet, og de er blitt erstattet av Vålerengas slitere. De har klart å dra lasset så langt, men det skal mye til om det holder mot rutinerte Stavanger.

Svakhet

Vålerenga viste klare svakheter i semifinalekampene mot Storhamar. Etter å ha ledet 3-0 i kamper, slapp de Hamar-laget inn i oppgjøret igjen. VIF sikret finaleplass først med seier i sjuende og avgjørende kamp.

Stavanger imponerte heller ikke i semifinalen mot Lillehammer hvor de blant annet gikk på et sjeldent hjemmetap. Men Petter Thoresens mannskap brettet opp ermene og rodde i land sin fjerde NM-finale på like mange år. De to siste kongepokalene har havnet i Stavanger.

Lars Peder Nagel ble svært så upopulær da han fikk matchstraff etter slåssing sist. Det kan bli en lite hyggelig gjenvisitt for Nagel.

Fakta: De 10 siste finalene:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

2013: Stavanger – Vålerenga 4-2
2012: Stavanger – Lørenskog 4-2
2011: Sparta – Stavanger 4-1
2010: Stavanger – Vålerenga 4-2
2009: Vålerenga – Sparta 4-2
2008: Storhamar – Frisk Asker 4-2
2007: Vålerenga – Storhamar 4-1
2006: Vålerenga – Stavanger 4-0
2005: Vålerenga – Trondheim 4-1
2004: Storhamar – Vålerenga 4-3

Målvaktene viktig

I tidligere finaleserier har målvaktene ofte kommet i sentrum.

Steffen Søberg har stort sett vært solid for Vålerenga og stått alle tolv kampene i sluttspillet med en redningsprosent på 93,1.

Hos Oilers er det Ruben Smith en har måttet stole på. Han har spilt ti av kampene og stå med en redningsprosent på 92,3 poeng. Fjorårets finalehelt Henrik Holm (90,3) har så langt ikke vært like stødig og har bare stått en kamp. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere