*Nettavisen* Sport.

Vang blir NM-arrangør på ski i 2018

Vang Skiløperforening får kanskje besøk av Therese Johaug når de skal arrangere NM i OL-året 2018. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Skistyret har talt og bestemt at Vang Skiløperforening blir NM-arrangør på ski i OL-året 2018. Sist klubben hadde NM-ansvar var i 2013.

Da gikk den første delen av mesterskapet i Vang. Rena var medarrangør den gangen. Dette betyr at skiforbundet valgte en erfaren arrangør på sitt styremøte onsdag, for ved siden av å ha vært NM-arrangør for senior flere ganger, har også mange juniormesterskap gått i Vangs regi.

– Vang er en meget erfaren arrangør som tar på seg både små og store arrangement. Gåsbu er et snøsikkert og velegnet anlegg for denne type mesterskap, sier skipresident Erik Røste til skiforbundet.no.

Anlegget på Gåsbu ble også betydelig oppgradert, både i forhold til løyper, bygningsmasse og øvrig infrastruktur til NM i 2013. Vang er sentralt plassert på Østlandet med reiseavstand på cirka en time fra Gardermoen, og det er god overnattingskapasitet i Hamar-området, melder skiforbundet.

I styremøtet ble NM langrenn junior for 2017 tildelt Medkila skilag og IF Kilkameratene, mens NM langrenn del 2 2017 ble tildelt Gålå Idrettsanlegg.

I år var det Røros som hadde NM nordiske grener del 1. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.