RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanvittig finaledrama i Stavanger

Oilers Dan Kissel jubler sammen med Mathias Trettenes under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena.
Oilers Dan Kissel jubler sammen med Mathias Trettenes under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena. Foto: Carina Johansen
Sist oppdatert:
Oilers vant etter «sudden death».

OILERS - STORHAMAR 3-2:

Stavanger Oilers tok et nytt steg mot NM-tittelen da de tirsdag kveld vant 3-2 hjemme i DNB Arena mot Storhamar.

Publikum ble vitne til en thriller av en kamp, hvor begge lag hadde sjansene til å avgjøre. Etter tre periode var stillingen 2-2, men Mathias Trettenes sørget for seier til hjemmelaget da han scoret på «sudden death».

- Det var utrolig deilig. Jeg spilte utrolig dårlig i dag. Det var fantastisk å score. Det er laget som jobber frem sjansene her og det er laget som vinner, sier Trettenes til TV 2 etter kampen.

Oilers leder nå 3-2 i kamper, og vil med seier i neste kamp på Hamar være norgesmestere.

Solberg scoret
Det ble en nokså jevnspilt første periode i den femte finalekampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar tirsdag kveld.

Hjemmelaget hadde imidlertid et lite overtak på gjestene fra Hamar, og etter 16 minutter var det Oilers-fansen som kunne slippe jubelen løs da Henrik Solberg satte pucken i mål. 

Oilers Henrik Solberg jubler sammen med Tommy Kristiansen etter første mål under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena.

Storhamar var mer på høyde med Oilers etter hvilen, men til tross for flere gode muligheter, klarte de heller ikke i den andre perioden å finne veien til mål. 

Også Stavanger Oilers kom til noen gode muligheter i andre periode, men også hjemmelaget gikk målløse av isen. 

Iskald Hanson
Dermed var det duket for en svært spennende tredje periode i DNB Arena. 

Storhamar kom godt igang, men som tidligere i kampen klarte de ikke utnytte mulighetene de fikk.

I stedet var det Oilers som igjen kunne slippe jubelen løs. Christian Dahl Anders fant lagkamerat Christian Hanson foran mål, og sistnevnte var iskald da han satte pucken mellom beina på målvakten 7 minutter ut i den siste perioden.

Østli skapte spenning
Da kampen så ut til å glippe for Storhamar, skapte Lars Løkken Østli ny spenning i kampen da han fyrte av et langskudd. Pucken gikk via skøyten til Oilers-spiller Adrian Veideman, noe som satte målvakt Ruben Smith ut av spill. Dermed stod det 2-1 i DNB Arena. 

Lars Løkken Østli og Storhamar skapte problemer for Stavanger Oilers tirsdag kveld.

Storhamar presset på for utligningen mot slutten av kampen, og to minutter før full tid, dukket Luke Moffatt opp. Amerikaneren hamret pucken i mål og stilnet DNB Arena. 

- Det føltes godt. Vi lå bak i store deler av kampen, men vi skapte også sjanser i store deler av kampen, så vi visste at det var en mulighet. Det var godt å sette pucken i mål, sa Moffatt til TV 2 etter tredje periode. 

«Sudden death»
Med 2-2 på måltavlen da alle tre periodene var ferdigspilt, var det klart for en ekstra periode i Stavanger.

I «sudden death» ble Mathias Trettenes den store helten da han scoret etter fire minutter. Oilers vant dermed 3-2 og er et steg nærmere NM-tittelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere