RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FOR VARMT: - Det har vært litt for varmt, det må jeg innrømme, sier Marit Bjørgen om årets sommer.
FOR VARMT: - Det har vært litt for varmt, det må jeg innrømme, sier Marit Bjørgen om årets sommer. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Varmen har gitt langrennsjentene trøbbel

Sist oppdatert:
- Det har vært for varmt.

Heten i sommermånedene har minnet mer om sørligere strøk enn vanlig norsk klima. Det har ikke gjort sommerens treningsøkter lett for langrennsløperne.

Juli var en drømmemåned for dem som kunne nyte late dager på stranden, men for dem som slet i timevis langs veiene på rulleski, ble det tøft.

– For oss som trener har det nesten vært for varmt. Jeg har merket veldig forskjell til hvordan sommeren i Norge vanligvis er, sier Heidi Weng til NTB.

Gradestokken lå på mer enn 30 grader i store deler av juli, noe som skapte utfordringer for noen av løperne.

– Jeg merker det veldig godt under intervalltrening. Da ble jeg nesten litt svimmel. Man må ha flere pauser underveis og ikke ha sa mange lange drag. Du må drikke mye, og det blir en utfordring å få i seg nok væske. Under en intervalltrening i Meråker, som gikk i motbakke og var litt hardere enn vanlig, var jeg veldig svimmel selv om jeg hadde fått i meg nesten to drikkebelter i løpet av økta, sier Weng.

– Koster mer

Også Marit Bjørgen sier det ble litt for hett under treningsøktene da varmen sto på som verst.

– Det har vært litt for varmt, det må jeg innrømme. Noen ganger har det har gått utover kvaliteten. Når det er 30 varmegrader fra tidlig på morgenen til sent på kvelden, og man skal trene fire til fem timer, koster det litt mer. Man skal ikke klage, men jeg skulle ønske det var 20 til 25 grader i stedet, sier skidronningen og ler.

– Hva gjør du for å takle varmen?

– Når jeg trener prøver jeg å holde meg i skyggen, og mellom øktene prøver jeg å sitte inne for å få mest mulig kvalitet på det jeg skal gjøre. Det er jo litt stusslig når det er fint vær ute, sier Bjørgen.

Alvoret nærmer seg

På Lillehammer var det derimot noe mer normal temperatur under onsdagens trening. Nå er på mange måter startskuddet for sesongen gått, og alvoret like rundt hjørnet.

– Nå har vi fått en skikkelig sommer, så vinteren kan bare komme for min del, sier Weng.

Skisesongen starter virkelig siste helgen i november, da verdenscupåpningen finner sted i finske Ruka. Deretter venter renn på Lillehammer i starten av desember. Sesongen store mål for de aller fleste er ski-VM i Falun i februar. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere