Velta hoppet til tredjeplass i Planica-avslutningen

PÅ PALLEN: Rune Velta endte på tredjeplass i verdenscupfinalen i Planica.

PÅ PALLEN: Rune Velta endte på tredjeplass i verdenscupfinalen i Planica. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Men var langt unna seieren.

Rune Velta avsluttet med et hopp på 226,5 meter i monsterbakken i Planica søndag. Det holdt til tredjeplass i rennet, som ble vunnet av sloveneren Jurij Tepes.

Han dro til med et kjempehopp i finaleomgangen på 244 meter. Dermed suste han forbi landsmannen Peter Prevc på resultatlisten. Sistnevnte, som ledet etter den første omgangen, klarte 233,5 meter i annen omgang søndag, og det holdt ikke.

Tepes fikk 436,4 poeng. Han var fattige 2,8 poeng foran Prevc, mens Rune Velta, som også gjorde et godt sistehopp, endte med 418,2 poeng og holdt seg på god avstand av de to beste.

Østerrikeren Stefan Kraft hoppet litt lenger enn Velta i finaleomgangen, men stilen var ikke god nok til å slå den norske verdensmesteren.

Anders Fannemel falt ned et par plasser etter finaleomgangen og endte på 11.-plass til slutt. Han strekte seg til 214 meter i annen omgang og skuffet litt. Han fikk til slutt 386,7 poeng.

Johann André Forfang tok 15.-plassen, mens Andreas Stjernen ble nummer 17. Den siste norske deltakeren, Anders Jacobsen, tok 21.-plassen etter et hopp på 206 meter i finalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.