Velta kåret til «Årets stjerneskudd»

PRIS: Rune Velta har blitt stemt frem som «Årets stjerneskudd».

PRIS: Rune Velta har blitt stemt frem som «Årets stjerneskudd». Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)

Rune Velta og Alexander Stöckl kåret som vinnere i hver sin kategori.

Rune Velta og Alexander Stöckl topper hver sin avstemning etter at internasjonale hoppfans har stemt fra sesongens beste trenere og utøvere.

Det er Det internasjonale skiforbundet (FIS) som står bak avstemningen som har pågått i kjølvannet av verdenscupavslutningen i Planica. Mandag forelå resultatene, og for det norske laget er det meget hyggelig lesning.

Med i overkant av 50 prosent av de avgitte stemmene er Rune Velta kåret til «Årets stjerneskudd» i hoppbakken. 25-åringen fra Lommedalen toppet en god sesong med VM-gullet i liten bakke i Falun.

- Det er alltid gøy å bli satt pris på. Dette er en fin anerkjennelse å få, sier Velta til NTB.

Nest flest stemmer i samme kategori fikk Johann André Forfang (30 prosent). Han tok gull både individuelt og i lagkonkurransen under junior-VM i Kasakhstan. 19-åringen bokførte i tillegg sin første pallplass i verdenscupen i Vikersund.

I kategorien «Årets trener» ble det soleklar seier til den norske landslagssjefen Alexander Stöckl. Østerrikeren fikk nær 50 prosent av de avgitte stemmene.

Andremann i avstemningen ble den slovenske landslagssjefen Goran Janus. Han fikk 25 prosent av stemmene.

I kåringen av «Årets utøver» gikk seieren til Peter Prevc. Sloveneren, som endte på andreplass i verdenscupen sammenlagt, fikk snaut 30 prosent av stemmene. Verdenscupvinner Severin Freund fra Tyskland fulgte deretter (22 prosent).

Tredjemann ble Anders Fannemel, som satte verdensrekord i skiflyging på hjemmebane i Vikersund med 251,5 meter. Hornindølen fikk nærmere 15 prosent av stemmene.

Rune Velta endte på femteplass i avstemningen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.