RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på utspill fra Northugs manager

- Jeg kan ikke gjøre noe med et styrevedtak, men jeg vil gjerne prate med folk. Det er alltid noe å prate om, sier Åge Skinstad.
- Jeg kan ikke gjøre noe med et styrevedtak, men jeg vil gjerne prate med folk. Det er alltid noe å prate om, sier Åge Skinstad. Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)
Åge Skinstad klar til å prate om representasjonsavtalen med Petter Northug.

Petter Northug fortsetter samarbeidet med Coop Norge. Det ble klart onsdag ettermiddag.

Den nye avtalen gjelder for to år og ble undertegnet etter en lengre prosess mellom Coop og Northug.

I en pressemelding fra Coop forteller skistjernen at han nå ser frem til å kunne fortsette satsingen på elitenivå. 

NY AVTALE: Petter Northug er enig med Coop om en ny avtale.

Men til tross for at Northug har fått på plass en ny avtale med sin hovedsponsor, kan han fortsatt ikke gå VM i Falun, som er vinterens store høydepunkt.

For å representere landslaget må han nemlig skrive under på en representasjonsavtale med Norges Skiforbund. Den medfører, som under forrige sesong, at Northug ikke får mulighet til å profilere sin egen hovedsponsor under verdenscupen og VM.

Nytt av året er også at Northug heller ikke får profilere sponsoren under verken sesongåpningen på Beitostølen eller under NM. 

Ingen rom for endringer
Det skal det heller ikke være rom for å endre på, ifølge langrennssjef i Norges Skiforbund, Åge Skinstad.

Han virker likevel å være positiv til at partene skal få til en avtale.

- Det er et styrevedtak. Vedtaket ble også bekreftet av skitinget, som er generalforsamlingen i Ski-Norge. Så jeg har absolutt ingen mulighet til å endre på det. Derfor spiller det heller ingen rolle hva jeg mener om det, sier Skinstad til Nettavisen.

- Jeg kan ikke gjøre noe med et styrevedtak, men jeg vil gjerne prate med folk. Det er alltid noe å prate om, forklarer langrennssjefen. 

MANAGER: Åge Skinstad er glad for at Are Sørum Langås fortsetter som Petter Northugs manager.

Venter på Northugs-manager
Nå venter han på at Northugs manager tar kontakt.

- Vi venter på et utspill fra Are Sørum Langås, som er Petters manager. Jeg har hele tiden hatt et veldig godt forhold til han. Jeg synes han er veldig ryddig, og jeg synes det er fint at han fortsetter, forklarer Skinstad.

Are Sørum Langås er optimistisk med tanke på å få til en avtale.

- Jeg kan ikke forstå at noen i Norges land ikke vil ha en Petter Northug i form med i Falun-VM. Vi klarte å få til en fin avtale i fjor og ser ingen grunn til ikke å få til det i år, sier Northugs manager Are Sørum Langås til Aftenposten.

Langrennssjef Skinstad har hatt lite kontakt med Northug i sommer, men fikk et positivt inntrykk da han møtte skistjernen under Blinkfestivalen i juli.

- Jeg har inntrykk av at han har trent veldig bra. Da jeg pratet med han i Sandnes virket det veldig positivt. Han har fått gjennomført den treningen han har planlagt og han så «fresh» ut.

Denne uken deltar Northug Toppidrettsveka. 

Sist han forhandlet om representasjonsavtalen skrev han ikke under før i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere