*Nettavisen* Sport.

Verdens beste skijenter

LEDER SUVERENT: Marit Bjørgen har en enorm ledelse på resten av feltet etter torsdagens renn. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Tour de Ski 2015 kommer ganske sikkert til å ende med tre norske jenter på seierspallen.

08.01.15 16:17

Marit Bjørgen gikk først ut på torsdagens jaktstart over 15 kilometer fristil i italienske Toblach. Hun hadde hele 1.34,3 minutters margin ned til nærmeste utfordrer, Heidi Weng.

Therese Johaug lå på tredjeplass, 2.16,5 bak Bjørgen og 1.08,3 foran Justyna Kowalczyk, som med sin femteplass lå øverst på resultatlisten om man ser bort fra de norske deltagerne.

Ingvild Flugstad Østberg var nummer fire før start, men reiste hjem til Norge etter onsdagens renn. Både Weng og Johaug uttalte onsdag at Tour de Ski 2015 allerede er avgjort når det gjelder førsteplassen - den kommer Marit Bjørgen til å ta.

Bjørgen vant også torsdagens jaktstart i suveren stil. 34-åringen fra Rognes økte ledelsen til resten av feltet og har nå cirka to minutters margin ned til nummer to, Heidi Weng.

- Jeg måtte gå mitt eget løp. Jeg føler meg bra og sterk og har meget gode ski. Dette er gøy! smiler Marit Bjørgen.

Hun innkasserer imidlertid ikke seieren nå.

- Det er for tidlig å si ennå. Det er to renn igjen. Jeg tar ingenting på forskudd. Man skal gå helt til slutt, sier Marit Bjørgen til NRK.

Samtidig økte også både Heidi Weng og Therese Johaug avstanden ned til Kowalczyk. Den polske jenta hadde ingenting å stille opp med i langrennsløypa i Toblach.

Weng endte 1.58,8 bak Bjørgen i mål, mens Johaug kom inn 2.51,4 etter suverene Bjørgen.

Kowalczyk ble forbigått av både Ragnhild Haga og svenske Emma Wiken, som var nummer seks før start torsdag.

Wiken tok femteplassen. Hun kom i mål 4.20,4 etter Bjørgen og var dermed 3,3 sekunder foran Haga. Kowalczyk kom i mål som nummer seks, 4.46,7 bak Bjørgen.

Nå handler det om hvem som tar andreplassen. Og om det er noen som kan forhindre en helnorsk seierspall etter søndagens renn i Val di Fiemme.

- Jeg tror det skal bli tøft for Therese å ta andreplassen fra Heidi, sier NRKs ekspertkommentator Morten Aa Djupvik.

Nettavisen fulgte torsdagens renn direkte her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag