RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I MØTE: Ifølge VG skal TV 2s Ernst Lersveen ha møtt representanter fra Antidoping Norge for å diskutere ny informasjon i Johaug-saken.
I MØTE: Ifølge VG skal TV 2s Ernst Lersveen ha møtt representanter fra Antidoping Norge for å diskutere ny informasjon i Johaug-saken.

VG: TV 2-Ernst i møte med Antidoping Norge om Johaug-saken

Sist oppdatert:
Journalisten skal ifølge avisen ha kommet med ny informasjon om Johaug-saken. Man skal aldri ha klart å bekrefte informasjonen og dermed knytte den til Johaug.

VG skriver tirsdag at TV 2s sportsjournalist, Ernst A. Lersveen, hadde et møte med Antidoping Norges dopingjegere. Avisen hevder at møtet kom som et resultat av at Lersveen bidro med noe som kunne vise seg å være ny informasjon i Therese Johaug-saken.

Les også: Lersveen: - Forstår at folk glaner litt ekstra på meg

Ifølge VG handlet det hele om at TV 2-journalisten skal ha fått tak i en kvittering som viser at noen kjøpte salven Trofodermin i Seiser Alm, i tiden før langrennslandslaget reiste videre til Livigno.

Les også: Bendiksen peker på tre årsaker i sin Johaug-forklaring

I den offisielle forklaringen heter det at lege Fredrik Bendiksen kjøpte tuben med Trofodermin under oppholdet i Livigno, og altså mens utøverne oppholdt seg i Seiser Alm. Dermed kunne Lersveens informasjon sendt Johaug-saken i en ny retning.

Les også: Lersveen: - Det er et stort sprang til respektløst

Ifølge VG hadde Antidoping Norge et møte med Lersveen for lære mer om disse opplysningene. Avisen skriver videre at disse opplysningne aldri ble knyttet til Johaug-saken, og at Antidoping Norges påtalenemnd derfor valgte å tro på Johaugs versjon av historien.

Lersveen selv ønsket ikke å bekrefter eller avkrefte informasjonen til VG. TV 2 avviser overfor VG at en av deres journalister har vært i avhør i denne saken. Johaugs advokat, Christian B. Hjorth ønsket heller ikke å kommentere saken overfor VG.

Ernst Lersveen nådde nylig avisforsidene da han ble boikottet av langrennsløper Martin Johnsrud Sundby. Hør Lersveen prate om saken i videovinduet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere