VIF-profilen om TV-suksessen: - Noen av gutta har fått litt flere damer

KLAR: Erik Follestad Johansen gleder seg stort til å komme i gang med hockeysesongen.

KLAR: Erik Follestad Johansen gleder seg stort til å komme i gang med hockeysesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Erik Follestad Johansen snakker ut om kjendislivet.

11.09.15 13:40

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Vi hentet litt feil spillere som bare tenkte på seg selv og penger, sier Erik Follestad Johansen til Nettavisen.

Han har, sammen med resten av Vålerenga-spillerne, lagt en meget svak sesong bak seg og er nå klare for å revansjere den svake 5.-plassen i Get-ligaen de endte på forrige sesong.

- Vi fikk det ikke helt til å stemme. Og så var det en del av de utlendingene vi hentet som ikke passet inn. De passet ikke inn og det skapte dårlig stemning i gruppa. det forplantet seg hele veien, negativitet, hele den biten der, forklarer den populære ishockey- og reality-deltakeren.

- Det var ikke grunnen
Sist sesong fikk også det norske folk muligheten til å bli med på innsiden av garderoben i Vålerenga, gjennom TV-serien «Iskrigerne».

Serien ble ekstremt populær, og flere av Vålerenga-gutta ble kjendiser og populære, kanskje spesielt på damefronten.

«Folle» fnyser av spørsmålet om alt det utenomsportslige fokuset, som kom med TV-programmet, kan ha medvirket til den svake sesongen på isen.

- Jeg synes egentlig ikke det er grunnen. Det ble mye fokus på «Iskrigerne» og alt det som skjedde rundt. Men på en annen side så har det vært positivt. Jeg føler ikke at det har vært noe negativt rundt det, og alt det har medført har vært en morsom reise, egentlig, forteller Vålerenga-backen.

Han forteller at spillerne selv tok all oppmerksomheten med knusende ro, og at det ikke påvirket fokuset på å spille best mulig hockey.

- Det er ikke sånn at vi har blitt superstjerner. Vi flyr ikke fra rød løper til rød løper, og vi er ikke bare med på åpningsshow og sånn, smiler han.

Flere henvendelser
Men det er flere av spillerne som har fått smake på baksiden av medaljen ved å være kjent.

- Noen av gutta har fått litt flere damer. Det er noen av gutta som har fått kjenne på det. Men, det er ikke noe galt i det heller, liksom, sier han lattermildt.

Stort sett har det vært hyggelige henvendelser som har kommet, forteller han.

- Ja, vi ble invitert på premieren på «Fifty Shades of Grey». Det er også mange under som ringer, og sånn er det for mange av gutta på laget. Du får være med på litt mer, kommer lettere inn på byen og litt forskjellige tilstelninger du får være med på.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- HAR DE VI HAR: Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen er brukbart fornøyd med årets stall. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)


Uheldige med importene
Denne sesongen har ikke Oslo-laget de helt store ambisjonene, påstår Follestad Johansen. Han mener det er Storhamar og Stavanger som er de store favorittene.

- Vi har en noe tynnere tropp enn vi har hatt før. Vi har ikke de store stjernene, det har vi ikke. Men vi har en veldig bra gruppe, er en ordentlig fin gjeng som passer sammen. Det har kanskje vært en mangelvare før. Nå dreier det som om «laget Vålerenga».

De siste to sesongene har osloklubben vært uheldige med mange av utenlandsimportene sine. For to sesonger siden måtte de til og med gå drastisk til verks og sparke en Eric Chouinard ut av klubben.

- Har dere vært uheldige med utlendingene som har blitt hentet?

-Ja, det har ikke vært helt bra. Han ene fikk jo sparken fordi han var, ja, hva skal jeg kalle det, en «kødd». Ingen som likte ham, han satte seg selv foran alt og alle, så han fikk fyken. Så rullet Stavanger Aftenblad opp en sak om Brendan Brooks der, så var han ferdig. Så vi har kanskje ikke vært helt heldige de siste to sesongene. Såpass ærlige må vi være. Det har ikke akkurat vært optimalt med de vi har hentet, det har det ikke.

Brendan Brooks spilte en lang periode for Vålerenga uten arbeidstillatelse i 2014.

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen har flere ganger uttalt frustrasjon over at klubben ikke har klart å ha en komplett stall i god tid før sesongstart.

- Gjøre det beste ut av det
Denne sommeren ser det imidlertid ut til at brikkene har falt på plass i god nok tid, skal vi tro Vålerenga-treneren.

- Ja, i og med at vi har valgt å ikke bruke alle penga vi har på noen utlendinger. Vi velger heller å se fremover og bygge organisasjon og lag inn mot vi skal inn i ny arena. Vi ser litt lenger enn bare frem til jul, forklarer Shampo.

Også Follestad Johansen er klar over at klubben må klare seg med de spillerne de har per dags dato.

- Ja, det vi har nå er det vi har. Med mindre det skjer noen «sjuke» ting, så tror jeg ikke vi skal hente inn noen forsterkninger med det første, i hvert fall. Det er det vi har å jobbe med og det er alle inneforstått med, og at det er rammene.

- Det er greit, så får vi bare gjøre det beste ut av det, sier Follestad Johansen.

Vålerenga serieåpner fredag borte mot Storhamar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.