RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vikersund skal arrangere VM i skiflyging i 2022

VM I VERDENS STØRSTE BAKKE: Vikersund er i dag verdens største hoppbakke. Nå skal det arrangeres VM her i 2022.
VM I VERDENS STØRSTE BAKKE: Vikersund er i dag verdens største hoppbakke. Nå skal det arrangeres VM her i 2022. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Nå blir det igjen VM i verdens største hoppbakke.

Torsdag kveld bestemte Det internasjonale skiforbundet (FIS) at Vikersund blir arrangør av VM i skiflyging i 2022.

Det ble offentliggjort i forbindelse med FIS-kongressen i Costa Navarino i Hellas.

Ingen overraskelse

Nyheten kommer ikke som noen stor overraskelse ettersom Vikersund, Oberstdorf, Planica, Kulm og Harrachow stort sett har delt på å arrangere mesterskapene jevnlig seg i mellom.

Vikersund arrangerte VM sist i 2012, og det er på mange måter deres tur til å få arrangere VM ti år senere. Før den tid vil Planica være VM-arrangør i 2020.

Verdensmesterskapet i skiflyging ble arrangert for første gang i Vikersund i 1977. Bakken i Modum kommune har også vært VM-arrangør i 1990, 2000 og sist i 2012.

Driftstilskudd på 2,5 millioner kroner

Tildelingen av VM i 2020 er den andre gladnyheten for Vikersund denne uken.

Onsdag ble det nemlig klart at regjeringen har foreslått at det bevilges et driftstilskudd på 2,5 millioner kroner til Vikersund Hoppsenter.

I en pressemelding uttalte skipresident Erik Røste tidligere denne uken at dette er fantastiske nyheter for Norges Skiforbund og Vikersund.

- Norges Skiforbund har jobbet svært aktivt i mange år for at Vikersund skal få tildelt statlige driftsmidler. Vikersund er av nasjonal interesse, og vi mener derfor at det ikke kan være et kommunalt ansvar alene å drifte anleggene. Hvis Norge ønsker at vi skal ha en skiflygingsbakke, er Modum kommune avhengig av midler for å drifte den. Det er derfor svært bra at regjeringen har bevilget penger til dette, sa Røste onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere