Vil at Stöckl skal bruke mer tid på de beste

FÅR NY ASSISTENT: Alexander Stöckl og Magnus Brevig får enda mer hjelp til å følge opp landslagshopperne i den kommende sesongen.

FÅR NY ASSISTENT: Alexander Stöckl og Magnus Brevig får enda mer hjelp til å følge opp landslagshopperne i den kommende sesongen. Foto: Imago/eibner

Nå får landslagstreneren ny assistent.

Etter en skuffende sesong har ledelsen for hopplandslaget bestemt seg for å gjøre endringer før neste sesong.

Sportssjef Clas Brede Bråthen forteller til Nettavisen at de ønsker at hovedtrener Alexander Stöckl skal kunne disponere enda mer tid til landslagshopperne.

Mer tid til landslaget
- Vi ønsker å rendyrke enda mer det som skjer på aller øverste nivå, sier Bråthen til Nettavisen.

- Stöckl vil fortsatt ha en veldig sentral rolle i mye annet også, men vi er veldig opptatt av at han skal kunne bruke den tiden han må bruke på de utøverne vi har plukket ut på landslaget, forklarer sportssjefen.

Løsningen har derfor blitt at tidligere servicemann, Andreas Vilberg, blir en del av trenerteamet. Vilberg får nå rollen som assistenttrener på landslaget sammen med Magnus Brevig.

- Vi har oppgradert Vilberg sin posisjon. Han får nå ansvar for utstyr og sveveteknikk, forteller Bråthen.

ASSISTENT: Andreas Vilberg har blitt oppgradert til assistenttrener for hopplandslaget. Foto: Privat

- Hyggelig å bli satt pris på
Vilberg vil nå bistå trener Magnus Brevig og Stöckl på landslagstreningene, noe han selv ser frem til.

- Jeg er veldig fornøyd med det. Det er hyggelig å få den tilliten. Jeg har vært med en stund og det er hyggelig å se at det blir satt pris på det jeg har gjort til nå, sier Vilberg til Nettavisen.

- Jeg kommer fortsatt til å ha mye fokus på utstyr og dresser. Men så skal jeg også få treneransvar om sveveteknikk. Hovedoppgaven blir å få alt perfekt der, forklarer Vilberg.

Hovedtrener Alexander Stöckl sier han har tro på den nye ordningen.

- Jeg føler at jeg nå kan konsentrere meg enda mer om selve treningene. Det hjelper også Magnus, sier Stöckl til Nettavisen.

I tillegg til ny assistenttrener har herrelandslaget byttet fysioterapeut. Lars Haugvad erstatter Janne Karppinen, som ikke lenger har mulighet til å være med landslaget.

Hilde imponerer
Det norske hopplandslaget befinner seg for øyeblikket på samling i Østerrike hvor de forbereder seg til neste sesong.

Tirsdag gjennomførte de et testrenn i VM-byen Ramsau, der imponerte blant andre Tom Hilde, som slet i store deler av fjorårssesongen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.