Vil fjerne 10.000 meter fra OL

VIL FJERNE: ISU-president Ottavio Cinquanta vil fjerne 10.00 meter i OL. Her går Bart Swings distansen i Sotsji.

VIL FJERNE: ISU-president Ottavio Cinquanta vil fjerne 10.00 meter i OL. Her går Bart Swings distansen i Sotsji. Foto: Damien Meyer (AFP / NTB scanpix)

- Den mannen er gal, sier verdensmesteren.

25.03.14 20:53

Presidenten i det internasjonale skøyteforbundet (ISU) vil fjerne 10.000 meter for menn og 5000 m for kvinner i OL, melder VG.

Det går fram av en lekkasje fra et internt brev i ISU. ISU-president Ottavio Cinquanta har foreslått å fjerne de to lengste distansene i OL for å gjøre hurtigløp mer attraktivt.

Det er det nederlandske TV-selskapet NOS som har fått tilgang til det interne skrivet hvor Cinquanta ytrer seg. Han mener at det er åpenbart at 10.000 for menn og 5000 meter for kvinner ikke et attraktivt for verken utøvere eller TV-seerne. Han er også åpen for å fjerne 1000 meteren fra OL-programmet.

Skøyteverden reagerer naturligvis sterkt på utspillet.

– Den mannen er blitt gal, jeg tror han har hatt for mange drinker, sier den ferske verdensmesteren Ireen Wüst.

– Endelig er 10.000 meter borte fra OL-programmet, tvitrer nederlandske Sven Kramer ironisk.

Han ble disket på 10.000-meteren i Vancouver i 2010 på grunn av feil veksling og tapte gullet på målstreken i Sotsji-OL i vinter.

Johann Olav Koss mener at ISU-presidenten startet debatten fra feil sted.

– Hvis presidenten åpner for en debatt om skøytesportens framtid er det bra, men hvis han tenker å kutte 10.000 og 5000 meter, så er det å begynne i feil ende, sier Koss til VG.

For første gang i historien stile ingen nordmenn til start på 10.000-meteren i Sotsji-OL. Heller ikke det like Koss noe særlig.

Cinquanta vil også fjerne sprint-VM og allround-VM, ifølge NOS. I stedet vil han legge alle ressurser i VM på enkeltdistanser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.