Gå til sidens hovedinnhold

Vil friste hopperne med millionbonus

Clas Brede Bråthen mener det må spyttes inn 1 million kroner i pengebonuser til de tre beste i den norske hoppturneringen.

– Jeg tror det vil være et avgjørende suksesskriterie om vi kan ha en premiepott på 1 million kroner til de tre beste i den norske hoppkonkurransen. Det må komme i tillegg til de vanlige pengepremiene, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

– Det vil gjøre at sammenlagtvinneren bare i pengepremier kan doble inntektene sine for sesongen, fortsetter sportssjefen.

En enkeltseier i verdenscupen gir ca. 85.000 kroner i premiepenger. Med ti konkurranser (kvalifisering inkludert), kan en hopper sikre seg 850.000 i rene verdenscuppenger. Turneringsvinneren vil trolig kunne sikre seg 500-600.000 av bonuspengene. Det bør lokke de store hoppstjernene til å yte maks når Norge tar opp konkurransen med den tysk-østerrikske hoppuka.

Til sammenligning hoppet Kenneth Gangnes (nå skadd) inn 1,45 mill. kroner i løpet av hele forrige sesong. Johann Forfang sikret seg 1,3 mill. kroner. Bråthen overlater hovedansvaret for nyvinningen, hvor det skal hoppes i Oslo (2x), Trondheim, Lillehammer og Vikersund (2x), til Arne Åbråten.

– Pengepremiene må spisses mer, men det er ikke klart hvor mye. Men jeg kan bekrefte at det blir en vesentlig økonomisk premie til vinneren, sier Åbråten.

Ønsket av Hofer

FIS' mektige renndirektør Walter Hofer har pekt på Åbråten som en spennende kandidat.

– Det visste jeg ikke, men ingen har gjort mer for moderne internasjonal hoppsport enn Walter Hofer. Jeg kan bare bøye meg i ydmykhet, en enorm anerkjennelse. Jeg har hatt mange møter med Hofer som nestleder i hoppkomiteen, men dette har han aldri nevnt. Jeg blir ikke mindre motivert, sier Åbråten.

Hadelendingen går inn i jobben for fullt 1. oktober.

– Jeg er veldig fornøyd med at Arne, som kjenner norsk og ikke minst internasjonal hoppsport svært godt, tar over. For meg betyr dette en stor lettelse, det hviler ikke lenger et veldig ansvar på meg, sier Bråthen.

– Jeg kommer fortsatt til å bidra mye og ha sterke meninger, men nå får vi en som fullt og helt kan konsentrere seg om den norske hoppturneringen, sier den tidligere verdenscuphopperen.

Må knekke koden

En rekke store firmaer vurderer å gå inn som sponsorer, men ifølge Bråthen er det like viktig at arvtakeren har fokus på det sportslige konseptet og ikke minst en krevende logistikk.

– Her skal utøverne gjennom en turnering som reisemessig og intensitetsmessig er noe de aldri før har opplevd. Det hele skal dessuten avsluttes i verdens største skiflygingsbakke. Skal en norsk turnering lykkes internasjonalt, må det arrangementstekniske være perfekt, mener Bråthen.

– Dersom utøverne, trenerne, lederne, støtteapparatene og FIS føler dette var hektisk og intenst, men at transporten og alt knyttet til logistikken er det beste de har opplevd i hoppsirkuset, har vi knekt koden for en suksessrik framtid, sier sportssjefen.

Erik P. Ulvness (47) blir markedsansvarlig. (©NTB)

Kommentarer til denne saken