*Nettavisen* Sport.

Vil revansjere VM-skandalen

Anders Bardal drømmer om gull i lagkonkurransen under ski-VM i Falun kommende vinter. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Anders Bardal drømmer om VM-gull i lagkonkurransen i Falun.

07.11.14 07:44

For hoppveteranen Anders Bardal vil gull sammen med lagkameratene toppe en individuell medalje i Falun-VM kommende vinter.

32-åringen har vunnet mye, men fortsatt gjenstår noen punkter på «drømmelista». I kommende sesong vil han satse både på hoppuka, VM og den sammenlagte verdenscupen.

- Jeg vil rangere det slik: VM-gull for lag er den aller største drømmen. Og så mangler jeg en sammenlagtplassering på seierspallen i hoppuka. I tillegg vil jeg hoppe så mye som mulig for å henge med sammenlagt i verdenscupen, sier Bardal til NTB.

- Hvorfor henger gull i lagkonkurransen høyest?

- Jeg har opplevd å vinne nasjonscupen med Norge, og den følelsen ønsker jeg å få igjen. Det å gjøre noe som lag gir en større opplevelse enn å vinne alene. Da er alle oppe i skyene, fastslår trønderen.

VM-skandale
I forrige lagkonkurranse i VM som ble arrangert i Val di Fiemme i 2011, ble Norge med Bardal på laget, først nummer to. Men en arrangør-tabbe gjorde at det norske laget hadde fått oppgitt feil poengsum, slik at de etter konkurransen ble dyttet ned til en fjerdeplass.

Flere av de norske hopperne tok til tårene i det som ble en trist norsk kveld.

Nå drømmer altså Norges beste hopper de siste sesongene å slå tilbake i Sverige.

- Verdens beste jobb
Om Bardal oppnår målene sine til vinteren, er det ingen automatikk i at han fortsetter hoppkarrieren.

- Jeg har tatt ett år av gangen i mange år. Jeg kommer nok aldri til å bestemme noen dato for når jeg slutter å hoppe på ski.

- Hvordan motiverer du deg til å gå løs på nok en sesong?

- Jeg har verdens beste jobb, iallfall så lenge ting fungerer bra. Jeg får reise verden rundt og hoppe på ski. Det er jeg ikke lei av, selv om det var litt tungt å komme i gang i vår. Jeg finner gleden og motivasjonen etter hvert, forteller Bardal.

Bedre
Merittlista ser ikke så verst ut etter flere år i verdenstoppen. Bardal har VM-gull fra 2013, OL-bronse fra sist vinter og sammenlagtseier i verdenscupen fra 2011/12-sesongen.

I tillegg kommer VM-sølv i skiflyging og en rekke medaljer fra lagkonkurranser i mesterskap.

Etter en skadefri sommer med mye god trening, varsler Bardal at ting ser bra ut – både for ham og for det norske laget.

- Jeg føler at vi er bedre rustet, iallfall i forhold til før fjorårets sesong. På tekniske tester er vi mye nærmere igjen som lag. Nå gjenstår det bare å se om jobben er gjort. Og det tror jeg, sier han. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.