RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vindkaos da Norge skuffet: - Nesten umulig å skyte

STAFETT: Tiril Eckhoff (bildet) gikk sammen med Bente Landheim, Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn på det norske laget.
STAFETT: Tiril Eckhoff (bildet) gikk sammen med Bente Landheim, Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn på det norske laget. Foto: Jure Makovec (Afp)
Sist oppdatert:
Nok en tøff dag for de norske skiskytterjentene.

Norge skuffet i stafetten i Anterselva søndag og endte på en skuffende ellevteplass.

Bente Landheim, Elise Ringen, Tiril Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn gikk på det norske laget.

- Nesten umulig å skyte
Etter fire etapper på seks kilometer var det Tyskland, med Laura Dahlmeier i spissen, som stakk av med seieren. Dahlmeier feide ned ti av ti blinker på sisteetappe i sterk vind og gikk inn til en overlegen seier for tyskerne.

Tsjekkia og Ukraina tok henholdsvis andre- og tredjeplass på stafetten, og Russland tok fjerdeplassen.

Det var ekstremt vanskelige vindforhold på standplass søndag, og det ble bommet i hytt og gevær.

- Det er nesten umulig å skyte, kommenterte Halvard Hanehold på NRK.

Ingen god dag
Bente Landheim gikk første etappe for Norge. Hun skjøt fullt hus på liggende skyting, men var uheldig og falt i en sving på vei vei mot andre skyting og mistet mye tid. På stående skyting var det sterk vind, og etter to ekstraskudd vekslet Landheim til slutt på en 14. plass, 1,34 minutter bak.

På andreetappe gikk Elise Ringen. På første skyting var det enorm vind, men Ringen skjøt solid og slapp unna med to ekstraskudd. På andre skyting var det igjen vanskelige forhold, men Ringen endte kun opp med ett ekstraskudd. I sporet gikk det tyngre, og hun vekslet med Tiril Eckhoff på en niendeplass, 1.24 minutter bak.

Bom-bonanza
Eckhoff har ikke skutt bra på standplass den siste tiden, men under vanskelige forhold skjøt hun bra og slapp unna med ett ekstraskudd på første skyting. På stående skyting var vinden igjen vanskelig, og Eckhoff måtte ut i to strafferunder.

- Det ble vanskelig. Hun behersket forståelig nok ikke forholdene, kommenterte Hanevold Tiril Eckhoff gikk ut i to strafferunder.

Men hun gikk bra i sporet, og Eckhoff vekslet med Fanny Welle-Strand Horn 56,1 sekunder bak på en femteplass.

Welle-Strand Horn brukte lang tid på første skyting, og i sterk vind endte hun opp med en strafferunde. Det samme på andre skyting, og Norge gikk til slutt i mål på en ellevteplass.

Det har ikke vært en god helg for de norske jentene. Fredag klarte ingen av dem å komme innenfor topp 20, og på jaktstarten på lørdag ble Marte Olsbu beste norske på 17. plass. Stjernen Tiril Eckhoff bommet hele seks ganger på standplass og endte på 24. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere