VM er ikke prioritet for Hegle Svendsen

PRIORITERER VERDENSCUPEN: Skiskytter Emil Hegle Svendsen.

PRIORITERER VERDENSCUPEN: Skiskytter Emil Hegle Svendsen. Foto: Jure Makovec (Afp / NTB scanpix)

- Verdenscupen har førsteprioritet, sier han.

Emil Hegle Svendsen satser alt på i verdenscupen. De neste fem-seks helgene er tettpakket med renn for skiskytterne.

Emil Hegle Svendsen sier han vil å gå fullt program framover i verdenscupen. En sammenlagtseier og gul trøye henger høyt. VM i finske Kontiolahti tidlig i mars er naturligvis også med i planene, men først er det flere viktige verdenscupstarter på gang.

- Planen er å gå det meste av rennene i verdenscupen og forsøke å henge med i toppen. Verdenscupen har førsteprioritet, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

Tre feilfrie skytinger

Før jul sa Svendsen at han skulle bruke verdenscupen til å komme seg i form. Han vant to av rennene, men først og fremst takket være solid opptreden på strandplass. Hele tre ganger har han skutt feilfritt denne sesongen. Det har endt med to verdenscupseirer. Den første kom allerede under verdenscupåpningen på normaldistansen i Östersund med imponerende skyting.

Svendsens siste seier kommer fra en feilfri jaktstart i Pokljuka før jul. Han skjøt også feilfritt på sprinten i Slovenia, men tapte uvanlig mye i sporet og tok tredjeplass. Han har plukket jevnt og trutt med poeng i verdenscupen og er beste norske totalt med 3.-plass.

Han hadde den gule ledertrøyen før fellesstarten i Pokljuka, men en beskjeden 17.-plass er det plutselig blitt 26 poeng opp til Martin Fourcade.

På en smell

- Jeg gikk på en liten smell der. Nå er imidlertid tiden inne for å slå tilbake. Jeg håper at all julefeiringen ikke har ødelagt formen. Jeg har fått trent bra.

Først er det Oberhof med stafett, sprint og fellesstart. Så følger Ruhpolding, Antholz, Nove Mesto og Holmenkollen i tur og orden.

- Jeg ser fram til rennene i Tyskland. Det er masse folk på tribunene og veldig god stemning. Det er alltid gøy med disse rennene, sier Svendsen.

Kvinnene innleder rennene i Oberhof med stafett onsdag. De norske jentene med Tiril Eckhoff i spissen har mye å revansjere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.