VM-håpet lever for Svindal

Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Alpinesset er optimistisk i forkant av VM.

06.01.15 13:18

OLYMPIATOPPEN (Nettavisen): Aksel Lund Svindal røk akillesen i oktober, og har naturlig nok ikke fått kjørt renn så langt denne sesongen.

Vinterens store høydepunkt er VM i Beaver Creek, og alpinesset har hatt dystre prognoser i forhold til å rekke mesterskapet.

Legene har hele veien sagt at det er urealistisk å tenke på VM-deltagelse, men Lund Svindal selv har vært positiv og sagt at han har hatt et håp om å rekke mesterskapet.

På en pressekonferanse på Olympiatoppen på Sognsvann tirsdag, kom Lund Svindal med en oppdatering på skaden sin.

Optimist
- Det har ikke skjedd noe den siste tiden som tilsier at jeg ikke skal kunne rekke VM. Det er fortsatt langt frem til jeg er klar, men det er ingen grunn til å avskrive det, sier Lund Svindal.

Fysioterapaut Håvard Moksnes, som har hatt ansvar for oppfølgingen av Svindal, er også positiv til når det gjelder VM-starten.

- Vi driver med en langvarig opptreningsprosess. Vi følger en plan som går fra uke til uke. Nå har Aksel vært bortreist en god stund, men han har trent veldig godt mens han har vært borte, sier Moksnes.

Svindal forteller at han håper å være tilbake på ski i løpet av kort tid, men det skjer ikke før tidligst om en uke.

Snart tilbake på ski
Alpinstjernen har mistet mye muskler i det skadde beinet, og han trenger å tilpasse nye sko før han kan sette utfor de bratte bakkene. Det skjer ikke før i neste uke, og han tester ikke skiformen før etter det.

- Utviklingen min har gått bra. Jeg begynner å bli klar for å kjøre ski om ikke så alt for lenge, tror jeg, sier Svindal.

Det er i underkant av én måned til det braker løs i Beaver Creek, og Svindal føler han fortsatt har god nok tid til å bestemme om han stiller til start.

- Jeg trenger ikke bestemme meg før 24 timer før lagmøtet der borte. Det eneste jeg trenger er å rekke et fly for å komme meg over i tide, smiler Svindal.

Men han er klar på at han trenger å teste seg godt før han stiller til start.

- Jeg trenger ikke å delta i noen konkurranser før VM. Det rekker jeg ikke. Men jeg må ha noen gode treninger før jeg stiller, fortsetter Svindal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.