*Nettavisen* Sport.

VM-rekord for Ulsrud

VANT: Thomas Ulsrud sikret Norges fjerde seier i VM natt til tirsdag.

VANT: Thomas Ulsrud sikret Norges fjerde seier i VM natt til tirsdag. Foto: Mark Blinch (Reuters / NTB scanpix)

De norske curlinggutta fosser frem i curling-VM.

Tidenes mestvinnende VM-skip, Thomas Ulsrud, styrte Norge til comeback-seier over Sverige mandag. Norge står med fire av fem mulige seirer så langt i curling-VM.

Et par av de norske kampene har vært svært jevne. Så også med Sverige-møtet, der Ulsrud egentlig trodde han hadde tapt kampen.

For det så mørkt ut da svenskene ledet 5-4 etter åtte perioder, men de norske herrene i sine tradisjonsrike, fargesprakende bukser slo tilbake og vant 6-5.

- Jeg var klar for å pakke sammen bagen min, for jeg trodde virkelig at vi hadde tapt denne. Nå har vi fire seirer og ett tap. Det er ganske bra, men vi må holde spillet vårt oppe, for alle kampene våre har vært rimelig jevne, sa Ulsrud.

Han satte VM-rekord da Norge tidligere på dagen slo Skottland 11-6. Ulsrud gikk forbi tyske Andy Kapps fantastiske 72 seirer som skip i curling-VM. Etter Sverige-triumfen har den norske skipen 74.

Regjerende mester Norge deler annenplassen i VM så langt med Sveits. Kun vertsnasjonen Canada har fem strake seire. Tirsdag skal Ulsrud & co. møte Finland og deretter ledende Canada. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.