RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vonn kopierte Jansrud

KOPIERTE JANSRUD: Lindsey Vonn kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret karrierens 66. verdenscupseier. Hun vant også krystallkula for seier i utforcupen og kopierte Kjetil Jansrud i Meribel onsdag.
KOPIERTE JANSRUD: Lindsey Vonn kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret karrierens 66. verdenscupseier. Hun vant også krystallkula for seier i utforcupen og kopierte Kjetil Jansrud i Meribel onsdag. Foto: Robert Pratta (Reuters)
- Ganske utrolig at jeg sitter her med krystallkulen i dag.

Amerikanske Lindsey Vonn vant sesongens siste utforrenn for kvinner. Seieren sikret henne også krystallkule for seier i utforcupen.

Dermed gjorde den amerikanske jenta akkurat som Kjetil Jansrud hadde gjort en liten time før henne. Men det er ikke det eneste de to har felles. Begge skadet seg stygt under VM i Schladming i 2013 og brukte lang tid på å komme tilbake. Men de klarte det begge to, og nå er de på topp i fart i hver sin klasse.

Jansrud vant krystallkule for verdenscupseier for andre gang. Vonn sikret karrierens 18. krystallkule etter seieren i Meribel. Hun kjørte inn til 1.29,87 og henviste østerrikerne Elisabeth Görgl og Nicole Hosp til annen- og tredjeplass. De var henholdsvis 24 og 30 hundredeler bak den amerikanske vinneren.

30 år gamle Vonn har nå 66 seirer i verdenscupen gjennom en svært suksessrik karriere. Det er fire seirer flere enn hun som tidligere hadde seiersrekorden, Anne-Marie Moser-Pröll. Den rekorden ble slått tidligere i år, og den hadde da stått siden 1980.

- Etter å ha vært gjennom to kneoperasjoner og vært ute i lang, lang tid, er det ganske utrolig at jeg sitter her med krystallkulen i dag, sa Lindsey Vonn etter at seieren var sikret i Meribel onsdag.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempestolt og lykkelig. Nå må jeg bare takke alle dem som har støttet meg og fått meg tilbake på vinnersporet, sa Vonn.

Den alpinisten som har vunnet flest seirer i verdenscupen er Ingemar Stenmark. Han sikret 86 seirer i løpet av karrieren. I tillegg vant han også 19 mesterskapstitler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere