*Nettavisen* Sport.

Vonn tangerte verdenscuprekord

TOK REKORDEN: Lindsey Vonn tok søndag sin 62. verdenscupseier og tangerte dermed Annemarie Moser-Prölls rekord i antall seiere. Foto: Jeff Mcintosh (Ap)

- Jeg er kjempefornøyd med at jeg klarte å vinne her.

18.01.15 13:17

Amerikanske Lindsey Vonn tok søndag sin 62. verdenscupseier i karrieren, og tangerte dermed Annemarie Moser-Prölls legendariske rekord for kvinner.

Med 32/100 sekund ned til østerrikske Elisabeth Görgl på annenplass, tok 30-årige Vonn en grei seier i utforrennet i Cortina, som var utsatt fra fredag grunnet dårlig vær.

- Jeg er kjempefornøyd med at jeg klarte å vinne her. Det var en hard løype. Det var masse snø, og øverst var ikke forholdene gode, sa Vonn.

Takket Woods

Seieren søndag var en ny milepæl for Vonn. Hun har fra før OL-gull fra 2010, to VM-gull og fire sammenlagtseirer i verdenscupen som noen av sine karrierehøydepunkter. Hun gikk glipp av OL i Sotsji i 2014 på grunn av en skade.

Tidligere i uka takket hun samboeren, golfstjernen Tiger Woods, for at hun har klart å komme tilbake etter halvannet år med skadeproblemer. Hun mener Woods har bidratt til å gjøre henne mentalt sterkere, og har gitt henne motivasjon til å trene seg tilbake i verdenstoppen.

Mowinckel kjørte ut

Italienske Daniela Merighetti tok den siste pallplassen søndag, 54/100 sekund bak Vonn.

Ragnhild Mowinckel var eneste norske kvinne til start søndag. Men 22-åringen fra Molde kjørte ut litt over halvveis i sitt forsøk. Ved første mellomtid lå hun uansett et godt stykke bak teten.

Mandag står super-G på programmet for kvinnene. Da har Mowinckel muligheten til å slå tilbake, mens Vonn kan sørge for å sikre seg verdenscuprekorden alene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.