*Nettavisen* Sport.

Vraker OL-vinneren til sprintstafetten

UTTATT: Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg får gå onsdagens sprintstafett i OL. Foto: Terje Bendiksby (/ NTB scanpix)

Marit Bjørgen får med seg Ingvild Flugstad Østberg på onsdagens sprintstafett.

17.02.14 13:34

Klikk på bildet for å forstørre.

SOTSJI (Nettavisen): Sjef for kvinnenes sprintlag, Roar Hjelmeset, offentliggjorde mandag formiddag at Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg vil gå onsdagens sprintstafett i Sotsji.

Dermed vrakes altså gullvinner på den individuelle sprinten, Maiken Caspersen Falla.

Skuffet Maiken
Flugstad Østberg gikk inn til sølv i samme øvelse, mens Marit Bjørgen skuffet stort da hun røk ut i semifinalen.

Sprinttrener Roar Hjelmeset sier at Falla var forberedt på å ikke få gå.

- Uttaket ble gjort etter stafetten. Maiken var forberedt, det var andre som hadde vist generelt bedre form i hele år. Men når man tar et OL-gull er man aktuell. Hun var skuffa, men skjønte det veldig godt. Hun skal være supersupporter og skal støtte Marit og Ingvild, sier Hjelmeset.

- Med tanke på uttaket, kjenner alle til Marit sin styrke både det når det gjelder sprint og alle slags type distanser. Nå er dette en sprintstafett og da går de flere etapper. Utholdenhetsegenskapene blir derfor enda mer viktig. Hun har vært en person som har vært så å si forhåndsuttatt for dette i ganske lang tid, så lenge hun har vist god form. Det har hun gjort. Hun har allerede tatt et OL-gull så langt, så den saken er veldig grei.

Bestemte seg mandag
Marit Bjørgen sier at hun tok valget om å gå sprintstafetten mandag.

- Jeg bestemte meg for å gå i dag. Jeg gikk på ski i dag og følte meg bra, og ga beskjed om at jeg var klar. Kroppen har vært bra hele veien, egentlig. Jeg føler meg bra og har fine bein.

Om Ingvild Flugstad Østberg sier Hjelmeset følgende:

- Når det gjelder Ingvild, har hun i de siste fem store internasjonale konkurransene vært på pallen. Når hun da på tirsdag ble nummer to på sprinten og i tillegg har vist form tidligere på sprintstafetten ble det hun som ble den andre som skulle gå.

- Vi håper at dette er et lag som skal bite ganske bra fra seg, avslutter Hjelmeset.

P.S: Mediesjef i Skiforbundet, Gro Eide, opplyste i forbindelse med sprintuttaket at Astrid Uhrenholdt Jacobsen har gått sitt siste renn i OL, og at hun har reist hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.