*Nettavisen* Sport.

Vurderer å gi 17-åring landslagsplass

TALENT: Jarl Magnus Riiber har allerede denne sesongen vist seg frem i verdenscupen. Foto: Heikki Saukkomaa (Ap)

Jarl Magnus Riiber kan bli Norges nye kombinertstjerne.

Med beste norske på 10.-plass i sesongavslutningen er det ikke rart at landslagssjef i kombinert, Bjørn Kåre Ingebrigtsen, ser fram til den dagen han kan hente inn stortalentet Jarl Magnus Riiber.

Årets doble juniorverdensmester har allerede debutert i verdenscupen, og 16. januar slo han til med en 3.-plass i Seefeld i duell med verdens beste.

Dessverre hadde han akkurat ikke nok poeng i sammendraget til å få starte i lørdagens sesongavslutning i Holmenkollen.

- Jarl Magnus er en utøver med et vanvittig potensial. Han er et av det største talentene noensinne. For hans del blir utfordringen å finne et opplegg som han kan fortsette å utvikle seg i. Du blir ikke bedre bare av å være på landslaget, og han må også fortsette med det han har gjort til nå. Han er utvilsomt en mann som Norge vil ha mye glede av i framtida. Han er god nok for landslaget, og da er det kanskje naturlig at han er med. Samtidig må vi ta en prat med apparatet rundt ham i dag for å finne der beste opplegget. Han er framtida for oss, og det blir viktig å forvalte ham på best mulig måte.

Kapasitet

Landslagssjefen kan blant annet fortelle følgende om 17-åringen fra Heming i Oslo.

- Det er en veldig spennende type. Han er så god at han kunne ha kvalifisert seg til VM i Falun både i kombinert og hopp allerede denne sesongen. Dessuten har han en utholdenhet som er veldig bra. Allerede i fjor testet han over 80 i O2-opptak. Det er et veldig høyt tall, sier Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Mens topp-tre i Kollen lørdag ble Akito Watabe, Johannes Rydzek og Alessandro Pittin, gikk Magnus Moan inn som beste norske på 10.-plass. I verdenscupen sammenlagt ble Jan Schmid beste nordmann på 7.-plass.

Potensial

Landslagssjefen oppsummerer sesongen på følgende vis:

- Det som er bra er at vi har sju forskjellige utøvere på pallen. På en god dag har vi utøvere som kan gjøre det veldig bra, men alt i alt er vi bare mellomfornøyd. Jeg skulle ønsket at vi hadde vært hakket bedre i VM i Falun enn det vi var. Vi har heller ikke det stabilt høye nok nivået til å kjempe i toppen i verdenscupen sammenlagt. Vi føler at det er mulig å ta ytterligere et steg. Spesielt i hoppbakken.

- Fortsetter alle løperne dine?

- Ingen har signalisert at de ikke fortsetter. Men løpere som Håvard Klemetsen og Jan Schmid må nok bruke et par uker før de gir endelig beskjed om hva de tenker om neste sesong. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.