*Nettavisen* Sport.

Vurderer tre omganger i slalåm

I verdenscuprennene i finske Levi i 2015 kan det bli tre omganger i slalåm. Her er norske Henrik Kristoffersen avbildet. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

I verdenscuprennene i finske Levi i 2015 kan det bli tre omganger i slalåm.

Alpinkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) jobber med å videreutvikle alpinsporten. Under FIS-kongressen i Barcelona torsdag ble det besluttet å jobbe videre med et nytt slalåmkonsept.

Tradisjonelt kjører de 30 beste fra første omgang finaleomgangen i slalåm, men forslaget går ut på et nytt slalåmformat som kalles sprint. De 30 beste i en ordinær første omgang kvalifiserer seg til semifinalen, mens de 15 beste der går videre til finalen.

Det planlegges å teste formatet i rennene i Levi i november neste år.

– Dette konseptet ble diskutert, og vi skal fortsette samtalene under høstmøtet i Zürich, opplyser Kjetil André Aamodt i alpinkomiteen i FIS.

Under møtene i Barcelona denne uken var det blandede reaksjoner, men dermed også en del positive, blant annet fra utøverkommisjonen.

Terminlisten for kommende sesong inneholder ingen store overraskelser, men det er noen justeringer på verdenscupstedene fra sist sesong. Blant annet er slalåmrennet for menn i Madonna di Campiglio tilbake, mens utforrennet for menn i Bormio foreløpig er strøket.

LES MER:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.