*Nettavisen* Sport.

Welle-Strand Horn overrasket stort

SEIRET: Fanny Welle-Strand Horn. Foto: (NTB scanpix)

26-åringen tok sin første verdenscupseier.

16.01.15 17:45

Fanny Welle-Strand Horn (26) jaktet det perfekte løpet og fikk full uttelling da det først klaffet. Fredag ble skiskytteren dronning av Ruhpolding.

Norske jubelscener var det mange av foran 11.500 tilskuere på den sørtyske arenaen. Elise Ringen gikk et av sine beste løp, og Tiril Eckhoff knep 3.-plassen, før Horn sjokkerte alle på sprinten og gikk inn til sin første verdenscupseier noensinne.

– Det føles veldig godt å få til et så bra løp. Målet for sesongen var å få til alt i samme løp, og det gjorde jeg allerede i dag, så da har jeg klart målet mitt, gliste en entusiastisk Horn til NTB.

26-åringen fra Oslo var til og med litt overrasket selv.

- I de løpene jeg har gått tidligere i sesongen har jeg sett at når jeg presterer på mitt beste, så er jeg med. Jeg har ligget godt an i flere løp og kanskje ikke stått hele løpet ut, men jeg har faktisk hatt troen. Man er ikke bedre enn man viser på resultatlisten, men nå har jeg i hvert fall vist at jeg er best i dag, strålte hun.

Følelser
Fra før hadde Horn en 7.-plass som beste resultat i verdenscupen. År etter år har hun gått løs på verdenscupsesonger uten å ha fått ut hele sitt potensial. Da kan det røre både lagvenninner, trenere og presidenter når hun endelig lykkes.

- I dag var jeg virkelig stolt. Og så blir jeg litt emosjonell, det kan jeg ikke noe for. Når jeg ser gode prestasjoner og vet hvor mye arbeid som ligger bak … nei, i dag hadde jeg en klump i magen, altså, sa skiskytterpresident Tore Bøygard til NTB.

Tiril Eckhoff, som selv gikk inn til en svært sterk 3.-plass, bak den hviterussiske stjernen Darja Domratsjeva, gledet seg mer på Horns vegne enn egne.

- Det stemmer. Det er så gøy, smilte en rørt lagvenninne.

Full fart
Det ble en spennende sprint i Ruhpolding, der både Horn og Ringen skjøt feilfritt og dro nytte av gode ski. Eckhoff måtte tåle én bom på liggende skyting, men gikk seg likevel opp på seierspallen.

Ut fra siste skyting ledet Horn med 11,8 sekunder til Domratsjeva. I mål var hun 3,4 sekunder foran.

- Jeg var offensiv fra start. Jeg er ikke den beste sisterundeløperen, så jeg trenger noen sekunder. Jeg gikk bare knallhardt fra starten av, sa Horn, som var mest fornøyd med jobben på standplass.

Ringen fulgte opp med 14.-plass, mens Marte Olsbu ble nummer 30 og Bente Landheim nummer 69. Søndag kan det bli mer norsk jubel på fellesstarten i Ruhpolding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag