*Nettavisen* Sport.

Weng-intervjuet som rører hele Norge

TOK TIL TÅRENE: Heidi Weng var glad på Marit Bjørgens vegne. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Fader, det er så teit, hulket Heidi Weng.

11.01.15 15:19

Søndag gikk Marit Bjørgen inn til seier i Tour de Ski. Dette er første gang den norske langrennsdronningen har vunnet etapperennet i karrieren.

Bjørgen selv var svært rørt da hun snakket med NRK etter løpet, men hun var ikke den eneste som tok til tårene på grunn av bragden.

- Lettrørt
Heidi Weng, som til slutt ble nummer tre i årets Tour de Ski, var også tårevåt da hun snakket med statskanalen, på Bjørgens vegne.

- Det skyldes ikke at jeg har gjort det dårlig. Det skyldes at jeg blir så rørt når andre gjør det bra. Nei, nå begynner jeg å gråte igjen, sier hun.

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg er så lettrørt, men det er så fortjent. Nå er jeg virkelig redd for at Marit skal legge opp, kjenner jeg, fortsetter Weng.

Weng startet som nummer to på etappen søndag, men måtte se seg slått av en Therese Johaug som gikk fantastisk. Weng var likevel fornøyd.

- Mitt eget løp var tungt i dag, men når du har en Duracell sammen med deg, er det bare å prøve og gå så godt som mulig, men det ble tøft på slutten.

Etter å ha fullført den setningen tok Weng til tårene på ny.

- Fader, det er så teit, sier hun om tårene til NRK.

- Nei, det er ikke teit, det er fint å glede seg slik på andres vegne, svarer NRKs reporter, Ida Nysæther Rasch, til den norske langrennsjenta.

Se hele intervjuet hos NRK

Hylles
Intervjuet har også skapt reaksjoner på nettsamfunnet Twitter og en rekke brukere lot seg både sjarmere og røre av Wengs engasjement.

- Intervjuet med Heidi Weng fra søndagens Tour de Ski kommer høyt opp på listen over «good feeling»-opplevelser på TV, skrev tidligere sportsreporter og TV-personlighet Hallvard Flatland på Twitter.

Også tidligere landslagsspiller i fotball, Mini Jakobsen, fikk med seg intervjuet.

- Kongeintervju med Heidi Weng på NRK. Hun fikk mange til å felle en tåre, skriver den tidligere Rosenborg-profilen.

Marit Bjørgen vant altså Tour de Ski, med Therese Johaug på andreplass. Heidi Weng ble nummer tre og Ragnhild Haga tok fjerdeplassen.

HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.