*Nettavisen* Sport.

Weng mistet motivasjonen: - Jeg trente for ingenting

FANT MOTIVASJON: Heidi Weng er tilbake på vinnersporet. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Nå er langrennsjenta tilbake på rett spor.

På forsommeren tenkte Heidi Weng (24) en kort stund at hun trente for ingenting, men det tok ikke lang tid før hun var tilbake på «vinnersporet».

Langrennsløperne går mot en sesong uten mesterskap. Det var også i tankene til Weng en kort periode.

- Faktisk tenkte jeg rett etter sesongslutt at jeg trente for ingenting, men når jeg først har satt i gang så har jeg vært veldig fokusert på at jeg skal bli en bedre skiløper. Det var kanskje en litt annen tankegang tidlig i sommer. Nå er det kanskje Tour de Ski som er det største for meg i år, sa Weng da NTB pratet med henne under jentenes landslagssamlingen på Kvitfjell i slutten av september.

Selvstendig

Før denne sesongen hadde Weng en plan om at hun skulle bli en mer selvstendig under trening. Hun vil ikke bare være et vedheng til Therese Johaug og Marit Bjørgen.

- Det er alltid spennende å tenke på om man er blitt en bedre skiløper. Jeg håper jo det. Det er det som er målet, at jeg har hevet meg enda et hakk sammenlignet med fjoråret. Det har egentlig vært litt opp og ned. Plutselig føler jeg at jeg har tatt et kjempesteg, men så føler jeg at jeg detter tilbake igjen. Det kan være en økt eller et testløp der du har start og mål samme sted som gikk bedre i fjor enn i år, mens andre ganger blir det motsatt. Det er nok ganske normalt når du trener mye. Jeg håper at jeg nærmer meg teten mer enn før.

Opplevd

I langrennsmiljøet er ikke selvskryt noe du finner mye av. I hvert fall ikke hos Weng. Hun er en mester til å snakke ned seg selv, til tross for at hun i en alder av 24 år har opplevd mye og fått en rekke gode resultater.

- Du er ikke vel selvkritisk?

- Nja, jeg er kanskje ikke den som sier at jeg skal vinne det eller det, for meg passer ikke det. I mitt hode er det bedre å ha mer tro på meg selv. Det var så mange som ventet mye av meg etter det jeg oppnådde som junior, og da ventet jeg mye av meg selv og så gikk det dårlig, sa Weng.

Weng sier at hun har lært seg å tenke annerledes. Selv om mediene legger opp til en kamp mellom henne og Therese Johaug, så gjør hun ikke det selv.

- Det som Therese driver med er på et veldig høyt nivå. Jeg må tenke på meg selv. Jeg trener for å bli å bli en bedre skiløper uten å tenke resultater. Det konsentrerer jeg meg om hele tiden. Det må trenes, og det må trenes riktig. Du må finne ut hva som passer for deg. (©NTB)

Annonsebilag