RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Weng overlegen i Lysebotn opp


RASKEST: Heidi Weng viste storform i motbakkerennet Lysebotn opp. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
RASKEST: Heidi Weng viste storform i motbakkerennet Lysebotn opp. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
- Jeg hadde ikke «duracell-kaninen» Johaug her.

Heidi Weng slo knockout på konkurrentene i motbakkerennet Lysebotn opp. Bak henne fulgte fire finner.

Weng var sterkest av alle i Therese Johaugs fravær og gikk inn til tiden 34.14,04 på det sju kilometer lange motbakkeløpet.

Det var over halvminuttet foran skiskytteren Kaisa Mäkäräinen fra Finland.

24-åringen sa i seiersintervjuet at det var Tour de France-stemning langs løypa. Det var rett og slett så mye folk at hun slet med å høre seg selv puste.

- Mot slutten av løpet tenkte jeg at jeg må ta en ordentlig spurt, så jeg kunne høre meg selv, sier Weng.

Bul-løperen virket å ha god kontroll fra start til mål, og var godt fornøyd med å slippe å se ryggen til råsterke Johaug opp motbakken denne sommeren.

- Jeg åpnet litt bedre i år. Jeg hadde ikke «duracell-kaninen» Johaug her. Hun pleier å gå styggfort fra start til slutt. Vi andre må starte litt mer fornuftig å gå oss inn i løpet, sier Weng.

Bak Mäkäräinen fulgte ytterligere tre finske jenter. Laura Mononen, Kerttu Niskanen og Aino Kaisa Saarinen gikk i mål foran Ingvild Flugstad Østberg som ble nest beste norske.

Lysbotn opp er første konkurranse for seniorer under Blinkfestivalen. Flere internasjonale langrenns- og skiskytterprofiler deltar i den tre dager lange festivalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere