LILLEHAMMER / OSLO (Nettavisen):

Heidi Weng holdt unna på jaktstarten i minitouren på Lillehammer, og sikret seg en fin triumf foran Ingvild Flugstad Østberg og finske Krista Pärmäkoski.

Jenta med over 50 pallplasser i karrieren, hadde fra før bare fire verdenscupseiere, og en ny tur på toppen av pallen smakte nok derfor veldig godt.

LES: Emosjonell Sundby tok til tårene
LES: Brudd for Charlotte Kalla

- Langt nede

- Jeg tror aldri jeg har vært så langt nede. Makan til så hardt jeg jobbet opp den siste bakken, og når jeg kom til toppen var jeg så stiv at jeg var redd for å kjøre nedover, sa Weng til NRK da hun kom i mål.

- Dette er bare skikkelig gøy! la hun til.

- Dette er den største seieren i karrieren for Heidi Weng, konstaterte NRKs kommentator Jann Post.

- Trolig har Weng aldri vært bedre som langrennsløper enn det hun er nå, sa Torgeir Bjørn.

Så på klokken

En ting som fikk NRK-kommentatorene til å reagere under søndagens løp var da Weng begynte å se på klokken sin mot slutten av løpet.

Den norske jenta ledet med god margin på konkurrentene som kom jagende bak, men brukte likevel tid på å se på tiden på armen sin i en av de siste stigningene i løypa.

Weng forklarer til Nettavisen at hun før løpet hadde sjekket tiden hun hadde på distansen da hun gikk for to år siden på Lillehammer, og sammenlignet underveis dagens tid for å se hvor langt hun hadde igjen til mål.

- Det var fordi jeg var litt sliten. Jeg visste hva jeg gikk på for to år siden. Jeg ser at vi har gått ganske mye saktere for to år siden. Man kan kanskje ikke sammenligne, føret kan ha vært annerledes og sånne ting, men man ser sånn cirka hvordan det er. Jeg måtte bare vite litt hvor langt det var igjen, sier Weng til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sololøp

Weng gikk først ut i det siste rennet i minitouren på Lillehammer, som ble avsluttet med 10 kilometer jakstart i klassisk stil.

Enebakk-jenta hadde 20 sekunder å gå på til Ingvild Flugstad Østberg, mens Jessica Diggins og Marit Bjørgen fulgte ikke langt bak der igjen.

Det forspranget var aldri truet, selv om Østberg tidlig i rennet hadde tatt inn noen få tideler.

Østberg-duell

For nevnte Østbergs del skulle det ende i en tøff duell om andreplassen mot Krista Pärmäkoski, som gikk seg opp flere plasser.

Finnen var knallsterk og med i underkant av to kilometer igjen var de to samlet.

Nærmere mål så det ut til at Pärmäkoski skulle legge Østberg bak seg, men et fall i siste utforbakken sørget likevel for at det ble norsk dobbeltseier.

Tøft for Bjørgen

For Bjørgens del ble det imidlertid raskt klart at den relativt nybakte mammaen ikke hadde dagen. Trønderen tapte tidlig terreng til teten, men klarte å samle seg og endte til slutt på fjerdeplass.

- Dette ligner ikke Marit i det hele tatt, slo NRKs kommentator Jann Post fast underveis.

- Det er litt overraskende med tanke på det vi så forrige helg, la Torgeir Bjørn til.

Topp ti:
1. Heidi Weng - 28:46,1
2. Ingvild Flugstad Østberg +16,1
3. Krista Pärmäkoski +21,0
4. Marit Bjørgen +57,5
5. Stina Nilsson +1:26,1
6. Julia Tsjekaleva +1:31,0
7. Maiken Falla +1:33,4
8. Jessica Diggins +1:39,4
9. Laura Mönönen +1:43,3
10. Ragnhild Haga +1:50,7