Weng vil ikke ha med utlendingene på Beitostølen

NERVØS: Heidi Weng er spent før sesongstarten på Beitostølen.

NERVØS: Heidi Weng er spent før sesongstarten på Beitostølen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Heidi Weng synes helgens renn minner for mye om verdenscupen.

21.11.14 11:17

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Heidi Weng og de andre norske landslagsløperne starter fredag vintersesongen med 10 kilometer klassisk på Beitostølen.

Også løpere fra andre nasjoner bruker rennene på Beitostølen som en generalprøve til verdenscupstarten neste helg.

Nervøs
Det gjør 23 år gamle Weng nervøs.

- Det er alltid nervepirrende å gå åpningsrenn på Beitostølen. Jeg skulle ønske at det var færre utlendinger her. Det er veldig mange her, og nå føler man at man skal gå verdenscuprenn. Jeg vil ikke ha den følelsen ennå, den kan vente, sier Weng til Nettavisen med et smil om munnen.

- Det er italienere, slovenere og tyskere her, men jeg skulle ønske at de ikke var her. Jeg kunne heller tenke meg at det bare var nordmenn med denne helgen. Vi ser jo disse utlendingene hele tiden ellers, så jeg synes det kan vente litt til. Det å gå mot de er kanskje det jeg gruer meg mest til. Jeg liker på en måte å kunne slappe av én helg før det virkelig braker løs, forklarer Weng.

Spent på formen
Som de fleste andre på laget, er jenta fra Ytre Enebakk spent på hvordan hun ligger an.

Mens hun i tidligere sesonger har brukt tid på å finne formen utover vinteren, har hun i år et klart mål om å henge med fra starten av.

- På Beitostølen har jeg vært bak på skøyting. Den løypen her er på en måte veldig krevende, det er mye dobbeldans. Det har jeg jobbet mye med, og jeg er spent, sier Weng.

- Jeg skal tenke positivt fra start. At jeg var bak i fjor spiller ingen rolle. Hvis jeg er nærmere i år, vil jeg være kjempefornøyd. Og kommer jeg like langt bak her i år, får jeg tenke at det ikke betyr at det kommer til å gå dårlig senere i sesongen, forteller 23-åringen.

Kvinnenes 10-kilometer på Beitostølen starter fredag klokken 11.

Verdenscupen i langrenn starter i finske Ruka neste helg.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.