Zucca & co. slaktet haier

STERK SEIER: New York Rangers feirer 2-0-scoringen til Martin St. Louis mot San Jose Sharks.

STERK SEIER: New York Rangers feirer 2-0-scoringen til Martin St. Louis mot San Jose Sharks. Foto: Andy Marlin (Reuters / NTB scanpix)

New York Rangers fikk San Jose Sharks til å se ut som alt annet enn det topplaget det er.

20.10.14 06:02

N. Y. RANGERS - SAN JOSE 4-0:

Skadeplagete New York Rangers har slitt med å leve opp til fjorårsformen i starten av den nye sesongen, men natt til mandag bød Mats Zuccarello og lagkameratene sine fans på en strålende opplevelse.

- Ja, det var en bra match i dag. En skikkelig lagseier, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Bedre og bedre

Trener Alain Vigneault komponerte nok en gang laget på en ny måte. Faktisk stilte Rangers med en ny oppstilling for sjette gang på seks kamper.

Zuccarello ble eksempelvis flyttet fra høyre- til venstre ving, og fikk med seg Derick Brassard og Martin St. Louis.

St. Louis har spilt senter i flere kamper innledningsvis, fordi førstesenter Derek Stepan er skadd, men var nå tilbake på vingen. Dette trekker, og flere andre, fungerte utmerket.

Selv ser Mats Zuccarello ut til å nærme seg den gode formen fra i fjor.

- Jeg merker at det blir bedre og bedre for hver match som går, samtykker Zuccarello.

En tett og skuddfattig førsteperiode ble etterfulgt av en helt annerledes midtperiode, der Rangers i praksis avgjorde matchen.

Bidro til 2-0

Carl Hagelin ga New York Rangers ledelsen da han scoret sitt første mål for sesongen. Det kom 13,01 minutter ut i andre periode og var helt fortjent.

Rangers dominerte andreperioden, selv om motstanderen er er at NHLs bedre lag og hadde tatt poeng i alle fem kamper før denne. Sharks spilte mot New Jersey lørdag og kjente nok i beina at dette var lagets andre match på under 24 timer.

På tampen av andre periode raknet det helt for bortelaget. Hjemmelaget scoret to ganger på fire sekunder rett før den andre pausen i Madison Square Garden.

Det første av disse to målene var Mats Zuccarello involvert i. Nordmannen kriget hardt inne ved rundvantet og bidro til at pucken spratt ut foran målet til Alex Stalock. Rekkekamerat Martin St. Louis reagerte raskt og hakket og hakket på pucken til den passerte Stalock og gikk i mål.

Se målet her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay):

HTML EMBED


Zuccarello fikk ikke umiddelbart poeng for målet, men det viktigste for trener Vigneault er nok uansett at han bidro til at målet kom gjennom sitt harde arbeid.

Konsentrasjonssvikt

San Jose Sharks likte ikke at scoringen ble godkjent, men protestene deres ble avfeid av dommerne.

Haienes konsentrasjon var muligens ikke så god som den burde ha vært da pucken ble droppet i midtsirkelen igjen. Rangers fikk tak i pucken og sendte den rett mot Stalock, som ikke klarte å bestemme seg for om han ville spille den eller stanse spillet.


Konsekvensen er at han mistet kontroll over den, slik at Rick Nash kunne styre den i mål til sin sjuende scoring for sesongen.

Utrolig nok gikk det altså ikke mer enn fire sekunder fra Martin St. Louis scoret 2-0 til Rick Nash satte inn 3-0. Dette er ny rekord for Rangers, om vi ser bort fra mål som er satt inn i tomt bur etter at motstanderen har tatt ut keeperen.

Ingen fordel så langt

Ett område hvor Vigneault fortsatt må vente på framgang, er i overtallsspill. Blåtrøyene har 17 ganger denne sesongen forsøkt å score mål mens motstanderne har utvisninger, men foreløpig har dette resultert i null mål.

Dette er mildt sagt en kontrast til for eksempel Pittsburgh Penguins, som har scoret på 47,1 prosent av sine overtallssjanser.

Den første sjansen mot Sharks kom først i tredje periode, og ble resultatløs, men et par minutter etter at Sharks fikk tilbake sin utviste spillet, satte Kevin Hayes inn 4-0 med et fint håndleddsskudd.

Hayes hadde en fin kamp mellom Rick Nash og Chris Kreider og fortjente sånn sett å få sitt første NHL-mål.

- Det var en bra og solid kamp for hele laget, sier Zuccarello til Nettavisen.

På rett vei?

Norges eneste nåværende NHL-spiller har ikke kommet skikkelig i gang med poengproduksjonen ennå, og står bokført med bare én assist etter sine fem første kamper.

Sharks-kampen tyder på at han iallfall er på rett vei. Samspillet med Brassard og St. Louis fungerte godt og oslogutten truet flere ganger motstanderens forsvar.

Helt på tampen spilte han også fri Rick Nash i undertallsspill, men denne gang var det Stalock som vant duellen med Rangers' og NHLs toppscorer.

- Denne rekken har blitt bedre og bedre underveis i denne kampen. Det ser ut som de begynner å få kjemi, sa Joe Micheletti mot slutten av kampen.

Rangers-målvakt Henrik Lundqvist har definitivt funnet formen. Han holdt nullen for første gang denne sesongen, og for 51. gang i NHL. Det er klubbrekord.

Svensken tangerte dermed Dave Kerr, Tomas Vokoun, Rogie Vachon og Curtis Joseph og har bare 21 keepere foran seg i NHL-historien.

New York Rangers har vunnet tre av sine seks første kamper. Det gjenstår 76 kamper før grunnserien er ferdigspilt. Se tabellene her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.