Zucca: - Blant de beste i ligaen

GOD SESONG: New York Rangers gjør det bra denne sesongen.

GOD SESONG: New York Rangers gjør det bra denne sesongen. Foto: Maddie Meyer (Afp)

Slike oppsummerer nordmannen sesongen så langt.

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello har god grunn til å være optimistisk når litt under halvparten av grunnspillet gjenstår i NHL.

New York Rangers har vunnet 16 av sine siste 19 kamper, og har stø kurs mot sluttspillet. Zuccarello og lagkameratene har kun spilt 44 kamper, færrest av alle i NHL, og har mulighet til å klatre på tabellen med en ekstra seier.

Etter en litt treg start er New York-laget nå tilbake som et av de beste i ligaen, ifølge Norges eneste NHL-spiller.

- Vi startet jo dårlig og på slutten har vi vært blant de beste i ligaen. Vi får være fornøyde hittil i hvert fall selv om vi gjerne skulle hatt noen flere seiere, sier Zuccarello til Nettavisen.

NHL tar en liten pause fra grunnspillet denne uken på grunn av All-Star helgen i Ohio. Det betyr at Zuccarello og lagkameratene får litt ekstra hvile midt i sesongen. Det eneste unntaket er Rangers’ toppscorer Rick Nash som skal til Ohio sammen med resten av NHLs beste spillere så langt i sesongen.

Avdeling
Rangers sin seiersrekke er spesielt imponerende siden nivået i avdelingen deres har tatt seg opp betraktelig sammenlignet med fjoråret. Pittsburgh er fortsatt et av de beste lagene i Eastern Conference, mens Washington Capitals og New York Islanders har gjort store fremskritt.

- Jeg synes avdelingen vår har veldig høyt nivå. Washington og Islanders har overrasket mange, og de spiller veldig bra. Vi kommer til å kjempe mot de to og Pittsburgh resten av sesongen, sier Derick Brassard til Nettavisen.

Chris Kreider legger til at selv om Rangers imponerer så har de ennå ikke klart å riste av seg rivalene.

- Hver gang vi ser på tabellen så ser vi at lagene i vår avdeling fortsetter å vinne så vi må holde følge, sier Kreider.

Naborival
Spesielt bittert for Rangers er det at rivalen Islanders har inntatt førsteplassen i avdelingen. Blåtrøyenes naborival har ikke vunnet en sluttspillserie siden 1993, men Islanders har et håp om at det skal snu denne sesongen. Islanders forsterket laget kraftig forrige sommer, og ligger fem poeng foran Rangers i skrivende stund.

Derfor er det ekstra spenning hver gang lagene møtes i år.

- Nå har vi en liten pause hvor vi kan hvile oss, heie på Rick Nash i Columbus, og deretter gjøre oss klare til en ny viktig bortekamp mot Islanders. Jeg gleder meg allerede, sier Rangers’ lagkaptein Ryan McDonagh.

Rangers spiller sin neste kamp mot New York Islanders natt til onsdag 28. januar norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.