*Nettavisen* Sport.

Zucca: - Det var et flaksemål

NYTT TAP: Mats Zuccarello aasen i aksjon mot Montreal Canadiens. Foto: Bruce Bennett (Afp / NTB scanpix)

Nytt tap for nordmannens New York Rangers.

30.01.15 08:32

NY RANGERS – MONTREAL 0-1:

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers sløste med sjansene da laget gikk på et tap mot Montreal Canadiens natt til fredag. Verken Mats Zuccarello eller noen andre av blåtrøyene klarte å overliste Carey Price i Montreal-buret.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har stang ut nå. Da taper vi, sier Zuccarello til Nettavisen.

Etter at grunnspillet i NHL startet opp igjen etter All-Star-helgen har det gått tregt offensivt for Rangers. Til tross for dette er laget fortsatt blant de mestscorende i ligaen med 2,33 mål i snitt.

Mot New York Islanders tidligere denne uken scoret Rangers kun et trøstemål i overtall mot slutten av kampen og mot Canadiens gikk det enda verre selv om laget hadde flere store muligheter til å finne nettet.

- Vi hadde jo sjansene våre, helt klart, men vi er i en sånn periode hvor vi ikke gjør mål på sjansene. Det går opp og ned i løpet av sesongen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Flaksemål
Canadiens hadde også store muligheter, blant annet et skudd fra Dale Weise som Henrik Lundqvist reddet på streken. Canadiens-spiller Todd Gilbert var så sikker på at pucken gikk inn at han begynte å juble. TV-bildene viste at Canadiens kanskje hadde rett, men dommerne godkjente likevel ikke målet.

Til slutt var det et langskudd fra Max Pacioretty som overlistet Lundqvist.

- De får et flaskemål på slutten. Det er sånn som skjer, det, sier Zuccarello til Nettavisen.

Lundqvist tok selvkritikk etter målet og mente han burde vært bedre forberedt på skuddet fra Pacioretty.

- Det er ingen unnskyldning. Jeg må vente at han kan skyte, selv om det var fra skrå vinkel. Den må jeg redde, sier Lundqvist.

Se høydepunkter (med tillatelse fra Viasat):

HTML EMBED


Revansj
Allerede i første periode ble det klart at Montreal ikke hadde glemt fjorårets sluttspillserie mellom lagene, der Rangers gikk seirende ut etter seks kamper.

Mange i Montreal mente at resultatet kunne vært omvendt hvis ikke Chris Kreider hadde kollidert med Carey Price i første sluttspillkamp og skadet seg for resten av serien.

Kreider og Canadiens stjerneback P.K. Subban fikk begge utvisninger for henholdsvis usportslig oppførsel og filming. Begge spillerne fortsatte munnhuggeriet fra hver sin utvisningsboks og så fort utvisningen var over prøvde Kreider å by Subban til slåsskamp, men kanadieren bet ikke på.

Det endte likevel med ny utvisning til begge.

Rangers' hovedtrener Alain Vigneaults kommentar etter kampen om hendelsen var at temperatur på isen hører med til hockeysporten.

- De er begge konkurransemennesker. Sånne ting skjer, sa Vigneault.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.