*Nettavisen* Sport.

Zucca: - Det var utrolig deilig

VIDERE I SLUTTSPILLET: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers kunne endelig juble etter nattens avgjørende seier. Foto: (Ap / NTB scanpix)

New York Rangers er videre i NHL-sluttspillet.

01.05.14 10:49

NY RANGERS – PHILADELPHIA 2-1 (4-3 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen): Det var feststemning i garderoben til New York Rangers etter avansement til neste runde i Stanley Cup-sluttspillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

I den syvende og siste sluttspillkampen mellom erkerivalene Rangers og Philadelphia Flyers var det blåtrøyene som viste seg å være det sterkeste laget.

- Det var utrolig deilig, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

New York så ut som om de skulle ta seg enkelt videre da de startet tredje periode med en 2-0 ledelse, men Philadelphia reduserte og ga Rangers kamp til døren. I tillegg leverte Steve Mason i Philadelphia-buret en kjempekamp. Han stoppet 31 av 33 skudd, men det var akkurat nok for Rangers.

- Det ble tøffe tak og det var det ene målet som avgjorde så det var strålende, sier Zuccarello til Nettavisen.

Revansj
Kampen ble spilt kun 24 timer etter at Rangers fikk bank av Philadelphia i den sjette sluttspillkampen med sifrene 5-2, men Zuccarello hevder laget ikke hadde noen problemer med å nullstille seg til nattens kamp.

- Det er lett når man kan komme tilbake og spille den sjuende kampen i Madison Square Garden, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers har aldri tapt den siste kampen i en best-av-sju serie på hjemmebane. Kampen mot Philadelphia var den sjette i klubbens historie.

Zuccarello sier laget hadde uflaks i Philadelphia og kunne avgjort sluttspillserien i forrige kamp hvis de hadde tatt vare på mulighetene.

- Hadde vi scoret på sjansene våre forrige kamp og fått stang inn i stedet for stang ut så hadde det sett annerledes ut der. Det er sånn hockey er, sider Zuccarello til Nettavisen.

Pasning
Zuccarello sto for et av kampens største høydepunkter med sin målgivende pasning i starten av andre periode. Nordmannen sendte en utsøkt backhandspasning som gikk mellom beina på to Philadelphia-spillere før Dan Carcillo hamret den i nettet.

- Jeg ser ham med en gang og mister litt kontrollen over pucken så jeg kjører en hard backhand. Det var litt flyt at den gikk gjennom noen bein og sånn. Det er nesten en bedre avslutning av ham, sier Zuccarello til Nettavisen.

Mannen som scoret på pasningen var ikke helt enig i den analysen.

- Du ser ikke mange pasninger som det der, men du ser en del av dem fra ham. Den var perfekt, sier Carcillo til Nettavisen.

Carcillo sendte Rangers i ledelsen etter 3,06 av andre periode. Benoit Pouliot økte ledelsen til 2-0 etter 11,46 minutter i samme periode. Jason Akeson reduserte til 2-1 4,32 minutter ut i tredje periode.

Fjerde lag i historien
Los Angeles Kings vant 5-1 mot San Jose Sharks og gikk videre til andre runde av sluttspillet. Det skjedde på ekstraordinært vis; Kings tapte de tre første kampene, men vant deretter fire strake. Bare tre lag i NHL-historien hadde klart dette før Kings gjorde det nå.

Minnesota Wild vant 5-4 mot Colorado Avalanche og 4-3 i kamper, og slår dermed følge med Kings og Rangers.

Slik spilles andre runde: Pittsburgh Penguins - New York Rangers, Boston Bruins - Montreal Canadiens (øst), Anaheim Ducks - Los Angeles Kings, Chicago Blackhawks - Minnesota Wild (vest).

Se pasningen til Zuccarello her (videoer med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED


Se alle høydepunktene fra kampen her:

HTML EMBED


Se Rangers-feiringen her:

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.