*Nettavisen* Sport.

Zucca: - Kan ikke forvente å kjøre over dem

New York Rangers sikret seieren med to tidlige scoringer da de vant den første sluttspillkampen mot Pittsburgh Penguins 2-1 natt til fredag norsk tid. Foto: Frank Franklin Ii (Ap)

Tror ikke på enkelt avansement.

25.04.15 07:20

NY RANGERS – PENGUINS 2-1

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers er store favoritter i sluttspillserien mot Pittsburgh Penguins. Men selv etter 2-1-seieren i natt sier Mats Zuccarello at han ikke tror sluttspillserien blir lett match av den grunn.

- Vi fikk en veldig bra start, og Henrik Lundqvist sto bra i mål. Det var bra hele veien. De fikk et lite press der på slutten. Det er sluttspill. Vi kan ikke forvente å kjøre over dem. Det blir en tøff serie, sier Zuccarello til Nettavisen.

Forventningene til Rangers foran årets sluttspill er skyhøye etter at blåtrøyene fulgte opp fjorårets finaleplass med den beste sesongen i grunnspillet i klubbhistorien. Derfor var det en stor lettelse å vinne den første kampen foran et fullsatt Madison Square Garden.

Klikk på bildet for å forstørre.

-Det er deilig, det her. De første kampene er alltid de tøffeste. Vi kjempa hardt. Det er to gode lag som spiller. Det var ikke så mye plass ute på der. Vi finner en måte å vinne på, og det er strålende, sier Zuccarello til Nettavisen.

Glemt
I første periode dominerte Rangers, og scoret to mål ved Derick Brassard og Ryan McDonagh. Zuccarello fikk assist på sistnevntes mål.

Men på sedvanlig hockey-vis forteller nordmannen at nattens kamp allerede er gått i glemmeboka.

- Nå leder vi 1-0, og vi får prøve å bygge på det. Den her er glemt nå og så blir det en ny tøff kamp om to dager. Det er sluttspill, så vi får være så kjedelige å ta en kamp av gangen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Lagkaptein og målscorer Ryan McDonagh slo an samme tone.

- Nå har vi fått en (seier), og nå skifter vi fokus til kamp nummer to på lørdag, sier McDonagh til Nettavisen.

Overtall
Rangers hadde hele fem muligheter i overtall i kampen, og fikk uttelling på en av dem ved nevnte McDonagh. Men med litt mer effektivitet kunne hjemmelaget ha drept kampen før Penguins fikk satt inn sluttspurten.

Problemet, ifølge Zuccarello, var å overliste Pittsburghs sterke undertallspill.

- De er det tredje beste laget i undertall i NHL i år. Så det er ikke bare å score. Vi scorer matchavgjørende mål i overtall, så vi får være fornøyd med det, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers tok ledelsen etter 28 sekunder ved Derick Brassard. Ryan McDonagh doblet ledelsen etter 15,16 minutter. Blake Comeau reduserte for gjestene 6,15 minutter ut i andre periode.

Se høydepunkter fra kampen her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.