*Nettavisen* Sport.

Zucca: - Vi må spille bedre i «power play»

KREVER FORBEDRING: Mats Zuccarello Aasen mener laget hans må bli bedre i power play. Foto: Bruce Bennett (Afp)

Rangers klarer ikke å utnytte gylne muligheter.

NEW YORK(Nettavisen): New York Rangers må heve seg i overtallspillet, ellers risikerer de at et effektivt Pittsburgh Penguins får overtaket i sluttspillserien.

Rangers og Penguins har begge to mål i overtall etter to kamper. Forskjellen er at blåtrøyene har fått 12 muligheter, mens laget fra stål-byen bare har fått 5.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi må spille bedre i power play og fem-mot-fem. Vi jobber hardt med det. Vi får håpe vi har litt stang inn, og at pucken sklir inn. Selvfølgelig skulle vi ønske at det ble bedre, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello hadde assist begge gangene Rangers fikk uttelling i overtall. Den siste kom i starten av tredje periode i kamp nummer to hvor Rangers omsider fikk flyttet pucken slike de ville.

- Vi får bygge på tredjeperioden, sier Zuccarello til Nettavisen.

Akilleshæl
Overtallspillet har vært blåtrøyenes akilleshæl gjennom hele sesongen. Rangers scoret tredje flest mål i ligaen, slapp inn tredje færrest og var det sjette beste laget i undertall. I overtall derimot var de kun nummer 21.

- Hvis vi ikke får gjort jobben i 5-mot-5 må vi få momentum i overtall, og de som spiller i overtall må være mye bedre, sier Rick Nash.

I den andre sluttspillkampen sviktet også undertallspillet for hjemmelaget. Penguins fikk både utligningen til 1-1 samt den viktige 4-2 scoringen i overtall.

- Undertallspill har vært en av våre største styrker, og en stor grunn til at vi kom til sluttspillet. Vi må finne en måte å finne tilbake til undertallspillet vårt, sier kaptein Ryan McDonagh.

Mentalt
Hvis Rangers må gjennom en lang sluttspillserie blir det ikke første gang. Blåtrøyene har ikke vunnet en sluttspillserie i færre enn seks kamper siden New Jersey Devils ble slått 4-1 i første runde i 2007-2008 sesongen.

I fjor måtte Rangers gjennom syv kamper mot Philadelphia Flyers og Pittsburgh Penguins, i tillegg til seks kamper mot Montreal Canadiens. Det hjelper på den mentale biten denne sesongen, ifølge Zuccarello.

- Selvfølgelig. Vi var gjennom det i fjor og vi kommer nok til å gå gjennom det i år og, sier Zuccarello til Nettavisen.

De to neste sluttspillkampene mellom Penguins og Rangers spilles i Pittsburgh natt til tirsdag og natt til torsdag norsk tid. Deretter drar de tilbake til New York for å møtes igjen natt til lørdag. Hvis serien fortsatt ikke er avgjort blir det en sjette sluttspillkamp i Pittsburgh søndag 26. april , og eventuelt en sjuende og avgjørende kamp i Madison Square Garden tirsdag 28. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.