Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zucca bruker psykisk spill mot verdens beste

FYSISK OG PSYKISK SPILL: Her er Mats Zuccarello i duell med Sidney Crosby under et tidligere møte mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins.
FYSISK OG PSYKISK SPILL: Her er Mats Zuccarello i duell med Sidney Crosby under et tidligere møte mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins. Foto: Bruce Bennett (Getty Images)
Nå starter sluttspillet i NHL. Det betyr nye dueller mot verdens beste ishockeyspiller.

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers er regnet som favoritter mot Pittsburgh Penguins i den kommende sluttspillrunden, men ingen har lyst til å avskrive laget fra stålbyen av en enkelt grunn: Penguins har fortsatt Sidney Crosby.

- Han er verdens beste hockeyspiller, så det blir tøft, men vi får prøve å spille vår hockey, og så får vi se hvordan det går, sier Mats Zuccarello til Nettavisen etter tirsdagens trening.

Torsdag starter Rangers sitt sluttspill. Hvis Zuccarello og lagkameratene vinner fire kamper før Penguins klarer det, går de videre til andre runde.

Crosby har vært en av NHLs beste spillere siden debuten for snart 10 år siden, og har både OL-gull og Stanley Cup-triumf på merittlisten. Derfor vakte det oppsikt da Zuccarello havnet i munnhuggeri med stjernen tidligere denne sesongen.

- Han har vel slengt noen kommentarer til meg også, og det har flere andre i ligaen. At dette kom på bånd er ikke noen «big deal», sier Zuccarello til Nettavisen.

Psykisk spill

En av kommentarene som ble fanget opp av mikrofonene i høst var at Zuccarello i kampens hete sa at Crosbys lagkamerat Evgeni Malkin er en bedre spiller.

Malkin og Zuccarello spilte sammen i Metallurg Magnitogorsk i 2012, men nordmannen innrømmer at kommentaren var ment som psykisk spill.

- Han er jo verdens beste hockeyspiller, så man vil jo sette ham litt ut av «gamet» sitt, sier Zuccarello.

Best

Rangers har vunnet tre av fire oppgjør mot Pittsburgh denne sesongen. Det ene tapet kom i en straffekonkurranse der Rangers trodde de hadde vunnet, og hadde til og med forlatt isen før dommeren meddelte at skuddet til Dan Boyle ikke telte.

Penguins må klare seg uten Kris Letang i sluttspillet. Stjernebacken har ikke spilt siden 28. mars etter at han pådro seg en hjernerystelse, og det ser ikke ut til at han er på vei tilbake før neste sesong. Pingvinene fra Pennsylvania sliter også med skader på backene Christian Ehrhoff, Derrick Pouliot og Olli Määttä. Sistnevnte er for lengst ferdig for sesongen.

Pittsburgh karret seg til sluttspillplass etter 2-0-seier mot Buffalo Sabres i siste runde, og er «underdogs» mot Rangers. Likevel vil ikke Zuccarello undervurdere dem.

- Det blir tøft. Veldig tøft. De er et av de bedre lagene de siste 4-5 årene så det blir ikke en lett kamp selv om de er sisteseedet. Det er blanke ark, og vi må spille opp mot vårt beste hvis vi skal ha en sjanse, sier Zuccarello til Nettavisen.

Vinneren av sluttspillserien mellom Penguins og Rangers møter vinneren av møtene mellom Washington Capitals og New York Islanders. Rangers har hjemmebanefordel gjennom hele sluttspillet som beste lag i grunnspillet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!