Zucca har tre uker på å ta igjen Shampo

KAN SETTE REKOD: Mats Zuccarello er bare tre poeng unna rekorden til Espen Knutsen.

KAN SETTE REKOD: Mats Zuccarello er bare tre poeng unna rekorden til Espen Knutsen. Foto: Elsa (Afp / NTB scanpix)

Den norske rekorden kan stå for fall.

25.03.14 16:57

NY RANGERS – PHOENIX4-3:

NEW YORK (Nettavisen): For 13 år siden sto Espen «Shampo» Knutsen for det som hittil har vært den beste sesongen for en norsk ishockeyspiller i verdens beste hockeyliga.

I sitt første år i Columbus Blue Jackets noterte Shampo seg for 53 målpoeng på 66 kamper, en statistikk ingen nordmenn har vært i nærheten av å matche.

Ikke før i år.

Mats Zuccarello Aasen er nemlig bare tre målpoeng bak Shampos rekord. New York Rangers-spilleren har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen og står med 50 poeng når ni kamper gjenstår i grunnspillet. Dermed har han god mulighet til å bli den nordmannen med flest poeng gjennom en enkeltsesong.

- Det er klart at det hadde vært gøy. Shampo har hatt en stor karriere, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nordmannen topper for øvrig Rangers sin interne poengliste sammen med Derek Stepan. Zuccarello har også spilt færre kamper enn mange av lagkameratene, etter at håndskaden han pådro seg i OL satte ham ut av spill i flere uker.

0,73 i snitt

Zuccarello har gjennom sesongen hatt et snitt på 0,73 målpoeng per kamp. Hvis han klarer å holde det nivået oppe over de siste kampene, vil det være akkurat nok til å passere Shampoo før grunnspillet tar slutt.

Men selv om rekorden er innen rekkevidde, hevder Zuccarello at det eneste han fokuserer på er å hjelpe Rangers til sluttspillplass.

- Det er kult å være nær en så stor spiller, men det er ikke noe som jeg tenker på. Nå er vi i et sluttspill-race, og nå er det bare to poeng til laget som gjelder, så får det andre komme etter hvert, sier Zuccarello til Nettavisen.

BLE EN ALL-STAR: Espen Knutsen var en av de beste spillerne i Columbus Blue Jackets, og spilte blant annet en All Star-kamp mens han var der. Foto: Ørjan Ellingvåg (Dagbladet / All Over Press)


Overtallsspill

15 av Zuccarellos målpoeng har kommet i overtall, men i de siste ukene har ikke Rangers fått det til å fungere når de spiller med én mann mer på isen. Zuccarello er ikke fornøyd med måten Rangers har fremstått i overtall i de siste kampene.

- Det har ikke vært bra i det hele tatt. Det går opp og ned. Hvis vi bare får ett mål, så tror jeg det ordner seg. Den sitter ganske langt inne akkurat nå. Det er bra at vi sliter i «power play» akkurat nå som vi vinner, og så får det heller komme etter hvert, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers spiller sin neste kamp mot Philadelphia Flyers natt til torsdag norsk tid. Begge lagene kjemper om sluttspillplass i Metropolitan Division. New York avslutter grunnspillet den 12. april mot Montreal Canadiens.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.