Zucca om ny kontrakt: - Det føles fantastisk

FORNØYD: Mats Zuccarello Aasen er glad for den nye kontrakten.

FORNØYD: Mats Zuccarello Aasen er glad for den nye kontrakten. Foto: Bruce Bennett (Afp)

Nordmannen får fire nye år i New York Rangers.

NY RANGERS – NASHVILLE 4-1

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello fikk endelig det han har vært på jakt etter siden han fikk sin NHL-debut i 2010. En langtidskontrakt med New York Rangers.

- Det er klart det føles fantastisk at man skal være her over en lengre periode, og at alt er i boks, sier Zuccarello til Nettavisen.

Norges eneste NHL-spiller sier avtalen ble klar søndag ettermiddag etter at han hadde vært i et møte med manager Glen Sather. Sistnevnte bekreftet på en pressekonferanse mandag lokal tid at partene hadde blitt enige. Tre kvarter før kampen mot Nashville Predators ble avtalen offentliggjort i en pressemelding.

- Det var på møte med Glen at vi ble enige om det sammen. Så jeg visste det da jeg dro fra trening. Det var deilig, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello ville ikke bekrefte ryktene om en årslønn på 4,5 millioner dollar, men la ikke skjul på at det var andre ting som var viktigere enn penger. Nordmannen kunne fort fått mer fra en annen NHL-klubb i sommer.

- Vi møttes på halvveien og begge parter var fornøyd med det. Det viktigste for meg var å bli her på et lag som har sjanse til å gå hele veien nesten hvert år. Spesielt å være her i New York foran fansen og alle lagkompisene mine som jeg har vært med i snart fem år. Det betyr utrolig mye for meg å bli her, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nervøs
Lørdagens kamp mot Philadelphia Flyers kunne fort blitt Zuccarellos siste kamp i Rangers, og han innrømmer han var bekymret for at hans periode i New York kunne være over.

- Det er klart at man har jo vært litt nervøs for at man skulle bli tradet. Samtidig så er det ikke noe man kan gjøre med det, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello bekreftet at han har fått en såkalt ”no trade”-klausul, men ville ikke gå i detaljer. Ifølge Pat Leonard i Daily News inneholder kontrakten en klausul om at Zuccarello ikke kan byttes bort i kontraktens første år.

- Spiller jeg dårlig så er det min egen feil. Da blir jeg tradet. Det er opp til meg selv å ikke bli tradet, men det er noen sånne greier inne der, sier Zuccarello til Nettavisen.

Assist
Den nye kontrakten så ut til å ha gitt Zuccarello fornyet selvtillit. Nordmannen fikk assist på de to første scoringene til Rangers mot Nashville Predators.

Han la ikke skjul på at det å legge forhandlingene bak seg hjalp på kampforberedelsene.

- Selvfølgelig. Man fikk ned skuldrene litt. Veldig fornøyd med det. Som jeg sa hele laget spilte bra. Da er det lett å være god, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nashville kom til kampen med flest poeng i hele NHL, men det var Rangers med sin nye lagoppstilling som dominerte kampen. Hjemmelaget dominerte kampen, og vant en overbevisende 4-1 seier.

Rangers tok ledelsen 1-0 ved Marc Staal etter 6,36 minutter ut i kampen. Chris Kreider doblet ledelsen 4,14 minutter ut i andre periode. Matt Cullen reduserte for Nashville etter 15,24 minutter i samme periode. Dominic Moore ga Rangers ny to-målsledelse etter 5,51 minutter i tredje periode. Rick Nash fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.