RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MER TILLIT: Mats Zuccarello har fått en langt viktigere rolle i laget under Alain Vigneault.
MER TILLIT: Mats Zuccarello har fått en langt viktigere rolle i laget under Alain Vigneault. (imago / All Over Press)

Zucca om treneren: - Jeg har fått lov å spille på min måte

Roser Alain Vigneaults tålmodige stil.

NY RANGERS - MONTRÉAL CANADIENS 1-0:

NEW YORK (Nettavisen): Da New York Rangers hovedtrener Alain Vigneault fikk spørsmål på pressekonferansen om hva han ville sagt i oktober hvis noen hadde fortalt ham at blåtrøyene kom til å gå helt til Stanley Cup-finalen svarte kanadieren helt ærlig.

- Jeg ville nok sagt «hva har du røyka?», svarte Vigneault.

Den nybakte Rangers-treneren startet sesongen med syv tap på de første 10 kampene, og laget så mer ut som en bunnkandidat enn et topplag.

Men gjennom sesongen klarte Rangers å omstille seg til Vigneaults mer offensive spillestil til de var i stand til å hamle opp med tungvekterne Pittsburgh Penguins og Montreal Canadiens i sluttspillet.

En av spillerne som har blomstret under Vigneaults ledelse er Mats Zuccarello. Nordmannen ble Rangers’ poengkonge denne sesongen med 59 målpoeng.

- Det er klart jeg har spilt mye mer enn jeg har gjort før og fått mye mer tillit. Jeg har fått lov til å spille på min måte, sier Zuccarello til Nettavisen.

Kjeft
Rangers tok seg videre til Stanley Cup-finalen nøyaktig et år etter at deres forrige trener John Tortorella fikk sparken. Den store forskjellen mellom de to, ifølge Zuccarello, er at Vigneault er mye mer tålmodig enn Tortorella.

Sistnevnte benket spillere som tabber seg ut på isen. Det er ikke Vigneaults stil.

- Det er jo klart man gjør feil innimellom. Det er kanskje det viktigste at man ikke får huden full når man gjør feil. Da er det bare å gå ut og prøve å rette opp i stedet for å bli satt på benken, sier Zuccarello til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FÅR SKRYT: New York Rangers-trener Alain Vigneault får gode skussmål av av Mats Zuccarello (nederst til høyre).


Vigneault fikk sparken i Vancouver Canucks i fjor etter syv sesonger i klubben. New York og Vancouver byttet trenere, noe som viste seg å være et bedre valg for Rangers enn Canucks.

Rangers er nå i finale, mens Tortorella fikk sparken etter å ha gått glipp av sluttspillet med Vancouver.

Bredde
Under Vigneaults styre har bredden i laget vært deres styrke. Der Tortorella kunne finne på å gi langt mer istid til førsterekka har Vigneault satset på at alle fire rekkene kan produsere.

Tredjerekken med Derick Brassard, Benoit Pouliot og Zuccarello har fått mye ros for spillet deres det siste halvåret, mens mot Montreal var det fjerderekka som avgjorde kampen ved Dominic Moore.

- Siden vi klarte å finne fire gode rekker har vi vært et mye bedre lag. Vi flytter pucken raskere og det så vi beviset på i kveld, sier Vigneault.

New York Rangers spiller den første finalen i Stanley Cup onsdag 4. juni. Motstanderen blir enten Chicago Blackhawks eller Los Angeles Kings.

Se høydepunkter fra den avgjørende semifinalen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere