RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zucca sliter fortsatt med skuffelsen

TUNG OMSTILLING: Mats Zuccarello og lagkameratene sleit med overgangen fra Stanley Cup til å begynne på 82 nye grunnseriekamper.
TUNG OMSTILLING: Mats Zuccarello og lagkameratene sleit med overgangen fra Stanley Cup til å begynne på 82 nye grunnseriekamper. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nordmannen sier laget trengte tid til å justere.

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello (27) innrømmer at New York Rangers sin trege start tidligere i sesongen var preget av finaletapet mot Los Angeles Kings i juni.

Norges eneste NHL-spiller sier overgangen fra å spille om det gjeveste innen hockeysporten til å ta fatt på nytt grunnspill kom for brått.

- Etter Stanley Cup og alt det store man opplevde, så kommer man tilbake og er fortsatt litt skuffet. Du kommer fra det store sirkuset og så er det tilbake til vanlige kamper, sier Zuccarello til Nettavisen.

-Det tar litt tid å komme inn i det, men jeg føler vi har kommet bra inn i det nå. Jeg har snakket med flere her inne og det er flere som har følt det samme om det å komme i gang.

Stadige påminnelser

Oslogutten legger til at det ikke hjalp at han stadig ble minnet på nederlaget. TV-bildene av Los Angeles Kings som feirer triumfen har gått sin rundgang i hele Nord-Amerika i flere måneder.

- Den skuffelsen, det er klart den går bort i løpet av sommeren, men du blir minnet på den ganske ofte når man er her borte og spiller og ser på tv, sier Zuccarello til Nettavisen.

Om litt over en måned drar laget tilbake til Los Angeles for å møte Kings for første gang siden Stanley Cup-finalen. Men Zuccarello sier kampen ikke kommer til å ha spesiell betydning.

- Det blir nok helt vanlig. Da er vi mer enn halvveis ut i sesongen, og det blir «business as usual». Nå er det ikke noen unnskyldninger lenger, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Viktig spiller

Etter nyttår kan Zuccarello forhandle om ny kontrakt med Rangers. Nordmannen har fått kritikk fra mediene i New York om at han ikke har levd opp til forventningene fra fjoråret, men selv sier han at han føler seg som en viktig brikke i laget.

- Jeg spiller mye. Jeg er en viktig spiller mot førsterekka til de andre lagene, og jeg føler meg som en viktig brikke i laget. Poengene kommer. Det er mange som bare ser på poeng og det er klart jeg skulle ønske jeg kunne scoret mer, men samtidig er det som det er, sier Zuccarello til Nettavisen.

Det er for øvrig verdt å merke seg at han poengmessig ligger på omtrent samme sted som forrige sesong. Etter 22 kamper har han fire mål og ti poeng denne sesongen, mot to mål og elleve poeng etter 22 kamper forrige sesong.

New York spiller sin neste kamp natt til søndag borte mot Detroit. Rangers ligger på en foreløpig tredjeplass i Metropolitan Division som gir laget plass i sluttspillet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere